Premierul rus, Dimitri Medvedev, și-a dat demisia împreună cu guvernul. Putin l-a propus în funcția de prim ministru pe Mihail Mişustin

16 ianuarie 2020  |  10:53  |  👁 96 Vizualizari


Agitație pe scena politică de la Moscova. Aparent fără niciun motiv, premierul rus, Dimitri Medevdev, a anunțat că își dă demisia împreună cu toți membrii cabinetului. Președintele Vladimir Putin a propus deja un nume de nou premier – un personaj necunoscut publicului.

Demisia guvernului rus a avut loc la scurt timp după ce Vladimir Putin a anunțat în discursul său despre starea națiunii o serie de modificări în Constituție. Șeful statului intenționează să ofere Parlamentului dreptul de a propune candidatura premierului și componența executivului.

Fără a mai aștepta adoptarea oficială a modificărilor din Constituție, în numele schimbării, Dmitri Medvedev s-a conformat imediat.

Liderul de la Kremlin a mulțumit guvernului rus pentru munca depusă și chiar a subliniat că Medvedev a fost cel mai longeviv premier al Rusiei de la începutul anilor ’90.

Vladimir Putin: “Vă rog să vă continuaţi activitatea în cadrul guvernului până când va fi numit un nou executiv.”

Miercuri seara, preşedintele Rusiei l-a propus pe Mihail Mişustin, în prezent director al Serviciului Fiscal Federal, pentru postul de prim-ministru. “Preşedintele Vladimir Putin a avut o întâlnire de lucru cu Mihail Mişustin şi i-a oferit postul de şef al Guvernului. După obţinerea acordului său, a propus spre analiza Dumei de Stat candidatura lui Mihail Mişustin pentru postul de prim-ministru”, a comunicat Kremlinul, conform agenţiei de presă Tass.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.