Premierul Cîţu anunţă abrogarea legii care interzice vânzarea companiilor de stat: ‘Strănii nu vor să cumpere orice’

Ministrul Finantelor, Florin Citu, sustine declaratii de presa privind motiunea depusa impotriva sa de opozitie, luni 9 decembrie 2019, la sediul ministerului din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

14 ianuarie 2021  |  09:52  |  👁 364 Vizualizari


Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, într-un interviu pentru Radio Guerrilla, că legea care interzice întrăinarea acţiunilor şi activelor companiilor de stat va fi abrogată. În opinia lui Cîţu, atragerea de acţionari privaţi este singura variantă pentru dezvoltarea companiilor.

„Vom abroga acea lege. Nu este vorba de o înstrăinare a acţiunilor. E vorba de o capitalizare, să atragem resurse. Nu avem resurse la buget pentru a capitaliza aceste companii la nevoile pe care le au pentru a se dezvolta. În schimbul unui capital, o parte a acţiunilor sunt tranferate către alţi acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi s-a venit cu un management performant, s-au dezvoltat, au făcut angajări, au devenit profitabile. Strănii nu vor să cumpere orice, nu există riscul ăsta”, a declarat Cîţu.

„România nu a avut niciodată resursele necesare să dezvolte o companie mare. Cred că acest parteneriat pentru noi este câştigător. Noi trebuie să ne gândim cum dezvoltăm aceste companii, cum investim: punem noi banii sau atragem un partener. Ceea ce facem prin abrogarea legii nu înseamnă că mâine facem acest lucru. Este un semnal dat pieţei de capital că nu suntem o ţară care nu vrea investiţii străine”, a mai precizat premierul.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.