Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, noul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

22 iulie 2020  |  10:15  |  👁 553 Vizualizari


Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul a făcut primele declaraţii după ce Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis, prin vot, alegerea sa în funcţia de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul a spus, între altele, că va colabora cu „vlădica Damaschin”, contracandidatul său.

„Pentru a încheia, vă asigur de toată dăruirea mea în slujirea eparhiei pentru care am fost ales şi unde împreună cu vlădica Damaschin, cu preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor vom încerca să reparăm mrejele Ortodoxiei care au fost rupte de schismele şi dezbinările consumate ca rezultat al libertăţii de exprimare de după 1989, respectând totodată, cu toată seriozitatea, canoanele rânduite de Sfinţii Părinţi, legiuirile Bisericii precum şi hotărârile Sfântului Sinod”, mai spus Calinic Botoşăneanul.

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul a ţinut un discurs după ce a fost ales în funcţia de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

„Mai întâi mulţumesc Preamilostivului Dumnezeu pentru toate pe care le-am primit în viaţă. Însă astăzi, îi mulţumesc şi pentru că, după aproape trei decenii de slujire în ascultare de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, m-a chemat, precum odinioară pe Petru, prin cei 30 de ierarhi care m-au votat, să arunc mreaja de cealaltă parte a corăbioarei şi să vâslesc în marea învolburată a ortodoxiei din dulcea Bucovină considerată a fi un fel de pământ al făgăduinţei românesc”, a spus ierarhul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.