Povestea tragică a lui Jean-Pierre Adam, fostul star de la PSG, care este în comă de 39 de ani, după o operație ratată la genunchi!

31 martie 2021  |  09:50  |  👁 775 Vizualizari


Povestea tragică a lui Jean-Pierre Adam, fostul star de la PSG, care este în comă de 39 de ani, după o operație ratată la genunchi!

Ceea ce trebuia să fie o intervenție de rutină la genunchi pentru starul Jean-Pierre Adams, de la PSG, s-a transformat într-o adevărată tragedie pentru fotbalist și familia sa.

Adams a intrat în comă și este în aceeași stare de peste 39 de ani, fostul sportiv fiind acum în vârstă de 73 de ani!

Dacă totul ar fi mers conform planului medical inițial, intervenția minoră la genunchi l-ar fi scos din acțiune pe jucător doar pentru câteva luni de zile.

Jean-Pierre Adams, de la PSG, este în comă de 39 de ani, din cauza unei greșeli a doctorilor!

Fostul fundaș francez Jean-Pierre Adams, de la PSG, a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, în 1982, dar, după o eroare a unui anestezist, el a intrat în comă.

O doză aproape letală de anestezic administrată înainte de intervenția chirurgicală propriu-zisă l-a lăsat pe fostul internațional francez în comă.

Aproximativ 39 de ani mai târziu, apărătorul se află încă într-o stare vegetativă permanentă, dar el nu este părăsit de soția sa, Bernadette.

Era poreclit Stânca Neagră” pentru calitățile sale atletice

Născut în Dakar, Senegal, în 1948, Adams s-a mutat în Franța la vârsta de zece ani și și-a început cariera de profesionist în fotbal cu francezii de la Nimes, în anii 1970.

Înainte de asta el a fost călit în lumea fotbalului amator, în paralel cu o slujbă în care lucra pentru un producător local de cauciuc, până când scouterii au decis că merită să primească o șansă.

În doar câteva sezoane, Adams a ajuns un titular incontestabil al celor de la Nimes și și-a ajutat echipa prin evoluțiile sale să se bată la campionat.

În sezonul 1972-73, „crocodilii” au terminat pe locul doi în Prima Divizie și au ajuns în semifinalele Coupe de France, în ceea ce a fost o epocă de aur pentru clubul din Sudul Franței.

A fost antrenat de Ștefan Kovacs în națională

Jean-Pierre Adams, botezat „The Black Rock” (n.r. Stânca Neagră), a fost convocat în premieră la naționala Franței în 1972 și a fost vândut către OGC Nice, înainte de sezonul 1973-74.

În timpul carierei sale, Adams a fost convocat de 22 de ori la naționala Les Bleus. Fundașul de 1,80 metri a petrecut 4 sezoane pe Coasta de Azur și a adunat 144 de meciuri pentru cei de la Nice.

Adams a făcut pereche în mod regulat cu legenda franceză Marius Tresor, între 1972-76.

Selecționerul român al Franței de la acea vreme, Ștefan Kovacs, a poreclit parteneriatul celor doi „Garda Neagră”, după o reprezentație impresionantă în care au anihilat complet o echipă puternică a Poloniei.

Cu toate acestea, în ciuda priceperii lor defensive, acest parteneriat defensiv francez nu a avut un viitor atât de strălucit.

A fost o perioadă de dezamăgire pentru echipa națională a Franței, care nu a reușit să se califice la Campionatul European din 1976.

În acel an a fost consemnată și ultima apariție a lui Adams pentru naționala Franței, într-un amical împotriva Danemarcei.

Ultimul său contract în fotbal înainte de tragedie a fost cel mai mare: cu PSG!

La 29 de ani, Jean-Pierre Adams a semnat ultimul său mare contract în fotbal, cu PSG.

În doi ani petrecuți în capitala Franței, a apărut de 42 de ori în tricoul lui PSG, timp în care a marcat de două ori și și-a consolidat numele ca unul dintre cei mai importanți jucători din primul deceniu de existență al clubului parizian.

Mesajele laudative despre abilitățile sale provin de la coechipieri internaționali, inclusiv de la mijlocașul francez de legendă Henri Michel.

Michel l-a descris pe Adams ca pe o „forță a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoință și hotărâre”,  pentru cei de la Paris United.

După o scurtă perioadă la Mulhouse din Divizia a 2-a franceză, el își va încheia cariera cu amatorii de la FC Chalon, la 33 de ani, unde a jucat cu atacantul polonez Josef Klose, tatăl legendei germane Miroslav Klose.

O intervenție chirurgicală banală se transformă în tragedie: anestezia i-a lăsat creierul fără oxigen și l-a transformat în „legumă” pe viață

În urma unei leziuni de ruptură a ligamentului, Adams a fost internat la spitalul Edouard Herriot, din Lyon, în 1982.

El a fost programat pentru o operație de rutină la genunchi și se aștepta să părăsească spitalul în următoarele zile.

Cu toate acestea, totul s-a transformat într-o greșeală tragică atunci când un anestezist a făcut o eroare aproape fatală și i-a dat lui Adams o doză greșită de anestezic, înainte de operație.

Organismul sănătos al sportivului a suferit un bronhospasm, care i-a privat creierul de oxigen.

Adams a intrat într-o comă adâncă în care se află și astăzi, la vârsta de 73 de ani.

În anii 1990, o instanță a decis ca atât anestezistul, cât și stagiarul să primească pedepse de câte o lună de zile de închisoare cu suspendare și să plătească niște amenzi usturătoare.

Vegheat de soție, care nu l-a părăsit niciodată în cei 40 de ani de când este în comă și care nu vrea să-l eutanasieze

Soția loială Bernadette Adams a rămas lângă patul soțului ei, îngrijindu-și partenerul de viață aflat în comă profundă.

Jean-Pierre Adams este incapabil să comunice și să exprime emoție, dar poate totuși să respire, să simtă, să mănânce și să tușească fără ajutorul echipamentului medical și trăiește acasă, lângă Nimes.

Oamenii de pe Facebook spun că ar trebui să fie deconectat … Dar el nu este conectat la aparate! Pur și simplu nu am curajul să nu-i mai dau mâncare și apă”, a dezvăluit Bernadette.

„Are o rutină normală. Se trezește la 7 dimineața, mănâncă … Poate că se află într-o stare vegetativă, dar poate auzi și sta pe un scaun cu rotile”, a adăugat partenera de viață a fostului internațional francez.

Sugestia unor persoane de a pune capăt suferințelor soțului ei nu este una pe care Bernadette o agrează.

Ea este împotriva eutanasiei și refuză să renunțe la soțul său, Jean-Pierre Adams.

sursa: prosport.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.