Povestea micului, vedeta zilei de 1 Mai

1 mai 2020  |  12:08  |  👁 515 Vizualizari


Povestea micului, vedeta grătarului la români, începe acum 100 de ani.

Primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi din București, iar apariția acestui preparat a fost o întâmplare.

Un bucătar al acelor vremuri, care prepara cei mai buni cârnați pe grătar din oraș, a rămas într-o zi fără mațele necesare și a fost nevoit să pună pe grătar carnea pur și simplu.

Așa s-a născut micul, unul dintre cele mai populare preparate ale românilor.

Se pare totuși că, la bază, micul este turcesc, originea lui fiind kebabul, o rețetă veche de mai bine de 400 de ani.

Alții spun că micii ar fi sârbești.

Alte teorii afirmă că micii ar avea legătură cu un moment istoric, obținerea independenței în răzbiul ruso-turc din 1878.

Micii erau numiți atunci găluște fripte.

În timp, rețeta a suportat multe modificări, dar micii clasici au la bază un amestec de carne de porc, vită și berbecuț.

Sunt și mici făcuți din carne de pește.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.