Pompierii militari din Prahova desfășoară exercițiu JOINT pentru antrenarea în gestionarea situațiilor de urgență la obiective SEVESO

30 martie 2023  |  11:48  |  👁 79 Vizualizari


Exercițiul tip JOINT cu forțe și mijloace în teren, desfășurat de pompierii militari prahoveni în colaborare cu operatorul economic de pe raza UAT Brazi, a avut ca scop simularea unei situații de urgență în care a fost necesară intervenția rapidă și eficientă a salvatorilor. Scenariul exercițiului a presupus intervenția în cazul producerii unei explozii urmate de un incendiu, ca urmare a blocării unei supape de siguranță pe poziția „deschis”, ceea ce a determinat o descărcare accidentală de propan din două rezervoare și eliberarea în atmosferă a unui nor de vapori. În urma evenimentului, trei angajați ai societății, care se aflau în proximitatea rezervoarelor afectate, au suferit diverse traumatisme corporale și arsuri.

Acest exercițiu a urmărit modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual. Astfel de exerciții sunt esențiale pentru pregătirea forțelor profesioniste în gestionarea situațiilor de urgență și reducerea la minimum a daunelor produse de astfel de evenimente. De asemenea, ele contribuie la îmbunătățirea capacității de intervenție a forțelor de salvare și la creșterea siguranței comunităților locale.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.