Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au făcut percheziţii domiciliare

14 martie 2022  |  06:16  |  👁 452 Vizualizari


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au făcut percheziţii domiciliare în comunele Sângeru şi Gura Vadului, vizaţi fiind producătorii de ţuică. Peste o tonă şi jumătate de alcool produs cu instalaţii artizanale a fost confiscată.

Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova, percheziţile au vizat producătorii de alcool care vindeau acest produs fără să respecte legea. Aceştia sunt acuzaţi de ”săvârşirea infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incindenţa regimului de antrepozitare fiscal în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase”.

În timpul percheziţiilor, în curtea unui prahovean a fost identificată o instalaţie artizanală precum şi 1.550 de litri alcool, ”cu aspect şi miros specific de ţuică”.

La faţa locului au fost chemaţii inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploiesti care au confiscat atât instalaţia artizanală, dar şi întreaga cantitate de ţuică, până la finalizarea cercetărilor.   Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, pentru determinarea eventualului prejudiciu cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor şi taxelor datorate, precum şi recuperarea acestuia.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.