Planuri de concediu. Majoritatea românilor își fac vacanțele în țară, în timp ce 20% optează pentru o destinație externă

16 iulie 2021  |  05:28  |  👁 518 Vizualizari


După un an greu, în care mulţi au renunţat la vacanţe din cauza restricţiilor, mai bine de jumătate dintre angajaţi vor să recupereze în această vară timpul pierdut. Aşa că şi-au făcut planuri de concediu – majoritatea, în ţară. Cei care au vrut o vacanţă în străinătate au optat pentru destinaţiile mai sigure, cu puţine restricţii şi cerinţe. Agenţiile de turism s-au adaptat şi au venit cu oferte tentante la preţuri reduse.

Dornici de vacanță, angajații din România își fac planuri cu precauție.

Foarte cerute în această perioadă sunt ofertele „last minute”. Mulți clienți vin direct în agențiile de turism, unde, astfel, obțin un preț mai mic chiar și cu 30 la sută față de prețul inițial. Ce mai înseamnă asta? O scurtare a perioadei de așteptare până la plecarea în concendiu, în felul acesta riscul să piardă banii, pentru clienții care aleg să cumpere așa, este mai mc.

COSMIN VASILE, reprezentant agenţie de turism: “Cu toate că mulți turiști așteaptă să rezerve pe last minute, se pot lovi de acele stop sale-uri pentru că toată lumea vine să rezerve pe final și cu puține zile înainte de plecare și atunci e clar că hotelurile, capacitatea lor e limitată și se vând acele camere”.

Un sondaj recent făcut de cea mai mare platformă de recrutare de la noi arată că peste 40 la sută dintre angajați vor petrece concediul în țară, aproape 20 la sută vor opta și pentru o destinație externă, iar puțin peste 10 la sută vor merge exclusiv în afara țării.

CIPRIAN ENEA, consultant turism: “Cei mai mulți români își petrec vacanța în România și aici vorbim de un procent de 75 – 80%, celălalt procent împarte destinațiile între clasice estivale și mai puțin căutate de români. Grecia, Bulgaria, Turcia – cele mai căutate și Egiptul, Spania”.

COSMIN VASILE, reprezentant agenţie de turism: “Mulți dintre turiștii noștri ne-au spus că s-au vaccinat tocmai pentru a putea să călătorească în acest an și pentru a nu mai avea restricții”.

Prețurile pentru o săptămână în țară le depășesc în unele cazuri pe cele ale sejururilor în străinătate. De exemplu, 6 nopți pe litoral costă în medie 2.000 de lei de persoană, în timp ce o vacanță în Turcia pornește de la 1.500 de lei de persoană.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.