Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala

1 iulie 2022  |  11:31  |  👁 435 Vizualizari


Iedera englezească – frunzele sale nu doar că îndepărtează excesul de umiditate, ci și absorb și substanțe nocive precum formaldehida și benzenul.

Când aveți grijă de o astfel de iederă, trebuie să vă amintiți că floare nu poate crește fără iluminare puternică. Este mai bine ca lumina să nu cadă direct, ci să fie împrăștiate. Pământul din ghiveci trebuie să fie umed, iar iedera necesită udare regulată.

O altă trăsătură importantă a plantei este că frunzele sale pot fi toxice pentru animalele de companie. Proprietarii de animale de companie ar trebui să se asigure  că ghiveciul cu iederă nu este la îndemâna pisicilor și a câinilor.

Crinul păcii  este o plantă de interior foarte frumoasă. Are flori mari albe, care vor decora orice încăpere. Frunzele crinului absorb bine umezeala din aer. Planta se simte confortabil lângă apă: în baie sau în bucătărie.

Un mare plus este că nu este atât de dificil să alegi un loc pentru crinul păcii: crește perfect în întuneric și nu necesită iluminare puternică. Frunzele plantei sunt toxice pentru animalele de companie.

Palmierii de interior sunt foarte populari, datorită aspectului lor exotic și a dimensiunilor mari. Planta luptă bine împotriva umidității ridicate din cameră.

În același timp, solul din ghiveciul în care crește palma nu trebuie să fie prea umed: trebuie să fiți mai atenți când o udați. Palmierii se simt cel mai bine într-o încăpere luminoasă, dar fără ca razele soarelui să cadă direct peste ea.

Planta șarpe –   Frunzele sale mari, care cresc în sus sunt un bun absorbant al umidității din aer. Planta nu necesită udare abundentă: se simte bine chiar și atunci când este udată o dată la două săptămâni.

Datorită lipsei de pretenție în îngrijire, planta șarpe este recomandată cultivatorilor de flori începători. În sezonul de iarnă, este suficient să o udați o dată pe lună, cu condiția ca solul din ghiveci să rămână ușor umed.

sursa https://www.dcnews.ro/plante-pe-care-trebuie-sa-le-ai-in-casa-elimina-mucegaiul-si-umezeala_877438.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.