Petrecere cu mii de oameni într-un parc acvatic din Wuhan, epicentrul coronavirusului

19 august 2020  |  07:30  |  👁 396 Vizualizari


O petrecere fără măşti şi măsuri de distanţare a avut loc la un festival de muzică electronică din Wuhan, oraşul chinez de unde a pornit epidemia de coronavirus.

Mii de persoane au sfidat frica de COVID-19 şi s-au bălăcit umăr la umăr într-un parc acvatic pe ritmuri tehno.

Scenele surprinse sunt de neconceput pentru mai multe părţi ale lumii care încă se luptă cu noul coronavirus.

Imaginile au stârnit revolte şi pe reţelele de socializare

„Mai multe ţări suferă, sunt mii de decese, milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei, iar voi aveţi tupeul să daţi o petrecere imensă într-un parc acvatic. Sunteţi bolnavi!” a scris pe contul de Twitter una dintre abonatele acestei reţele sociale.

Wuhan, metropola cu 11 milioane de locuitori, a fost carantinată pentru 76 de zile. Oraşul nu a raportat cazuri noi de la mijlocul lunii mai, scrie CNN.

În prezent, parcul acvatic primeşte zilnic în medie de 15.000 de vizitatori şi oferă reduceri de 50% la biletele de acces, a informat Hubei Daily.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan, în decembrie anul trecut, fiind epicentrul focarului.

Infecţiile din oraş reprezintă aproape 60% din cele peste 84.000 de cazuri totale confirmate în China, conform datelor Comisiei Naţionale de Sănătate din ţară şi Comisiei Provinciale de Sănătate Hubei.

În lume, numărul cazurilor de coronavirus raportate a depăşit 22 de milioane, iar cel al deceselor a trecut de 777.000, potrivit Worldometers.info.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.