Persoanele care au primit a doua doză de vaccin sunt scutite de carantină la intrarea în România

18 ianuarie 2021  |  19:44  |  👁 85 Vizualizari


  • Persoanele care vin din zone galbene scapă de carantină dacă au fost vaccinate cu a doua doză
  • Trebuie să treacă 10 zile de la imunizare pentru ca persoanele să beneficieze de acest lucru
  • Decizia luată luni aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Persoanele care vin din zone galbene scapă de carantină dacă au fost vaccinate cu a doua doză și au trecut 10 zile de la imunizare. Decizia luată luni aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză”, scrie în document.

De asemenea, a fost instituită posibilitatea ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

sursa: alephnews.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.