Patroana azilului din Păulești, unde au fost găsiți bătrâni legați de pat, a scăpat de urmărirea penală. Faptele s-au prescris

28 februarie 2023  |  07:35  |  👁 98 Vizualizari


Judecătoria Ploiești a decis încetarea procesului penal întrucât a intervenit prescripția faptelor. Zidaru Cornelia a fost trimisă în judecată de procurorii prahoveni pe 21 septembrie 2022, dar situația din azilul pe care îl patrona în localitatea prahoveană Păulești a fost descoperită în 2013.
Controlul în azilul din Păulești a avut loc la finalul anului 2013, după mai multe reclamații venite din partea rudelor aparținătorilor. Unii dintre ei rezidenți au fost găsiți plini de escare suprainfectate, neîngrijiți și chiar legați de pat. În doar câteva camere cu pereți mucegăiți erau îngrămădiţi 31 de bătrâni, lăsaţi să doarmă câte trei în pat, în lenjerii murdare, hrăniţi cu mâncare veche şi puţină, iar unii erau sedaţi pentru a nu mai avea putere să se plângă.

Viața unora dintre seniori a fost pusă în pericol, declara atunci directorul medical al Spitalului Municipal Câmpina, unde au ajuns câțiva dintre ei.

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a fost chemat de urgență pentru a prelua bătrânii, care au fost internați imediat în spitale din județ, la Câmpina și la Ploiești, unii în stare critică.

Anchetatorii spuneau, la momentul declanșării cercetărilor, că unii dintre vârstnici erau ținuți acolo împotriva voinței lor, iar de alții rudele nu se mai interesau deloc.

Patroana aziliului, Cornelia Zidaru, a fost deferită justiției în acest dosar pentru instigare la lipsire de libertate în mod ilegal. Judecătoria Ploiești a decis însă încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripția faptelor. Instanța a decis ridicarea sechestrului asigurător impus la demararea anchetei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.