Pasarela peste râul Doftana, destinată locuitorilor navetiști din comuna Bănești și din municipiul Câmpina, este aproape de finalizare

30 mai 2020  |  07:23  |  👁 1186 Vizualizari


Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că locuitorii din Bănești, care fac naveta spre municipiul Câmpina pentru a ajunge la locurile lor de muncă, vor avea posibilitatea să scurteze drumul, pietonal sau cu bicicletele, pe noua pasarelă care urmează să fie data în folosință.
“O pasarelă peste râul Doftana, destinată locuitorilor navetiști din comuna Bănești și din municipiul Câmpina, va fi dată în curând în folosință. Aflată chiar lângă podul de piatră construit pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza peste cursul aceluiași râu, pasarela are structură metalică, cu stâlpi de susținere turnați la 12 metri adâncime în albia râului.

Pentru că legătura dintre cele două localități, pe ruta respectivă, s-a întrerupt odată cu prăbușirea parțială a Podului lui Cuza, am sprijinit crearea unei noi structuri, prin fonduri alocate de la Consiliul Județean Prahova, în cadrul unui parteneriat cu autoritățile din Bănești și Câmpina.
Astfel, prin asocierea dintre Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Bănești și Consiliul Local Câmpina, lucrările începute în toamnă la puntea pietonală de peste râul Doftana se apropie de final. Valoarea totală a acestui obiectiv a fost de 1.512.341 lei fără TVA, iar contribuția Consiliului Județean Prahova s-a ridicat la 500.000 de lei”, a precizat Bogdan Toader.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.