Parlamentarii schimbă din nou Codul Rutier 2023. Apar modificări importante pentru românii care doresc să obţină permisul de conducere.

26 octombrie 2023  |  10:42  |  👁 100 Vizualizari


Astfel, examenul auto vine cu noi reguli pentru proba teoretică şi cea practică.

Proba teoretică, oriunde în ţară. Nu şi cea practică

Codul Rutier 2023 urmează să fie modificat, potrivit unui proiect de lege ce va ajunge la votul decisiv din Parlament.

Ar urma ca proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere să se poată susține oriunde în țară, nu doar în localitatea sau regiunea de domiciliu, iar intervalul de timp necesar obținerii permisului auto, ce conține perioada de școlarizare, dar și cele două etape ale examenului, mai exact, proba teoretică și cea practică, să se reducă.

Alfel stau lucrurile la proba practică. Aceasta se va putea susține doar în fața autorității competente pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința, conform avocatnet.ro.

Schimbarea apare în proiectul de lege ce va ajunge la votul decisiv al deputaților cu propunere de adoptare și care vizează modificarea condițiilor prevăzute acum de Codul rutier (OUG 195/2002) pentru obținerea permisului de conducere.

De unde îţi ridici permisul de conducere?

În situaţia fericită în care ai fost declarat „admis” la examenul auto, eliberarea permisului de conducere se va face în locul în care se va susține proba practică a examenului auto, adică acolo unde candidații își au domiciliul ori reședința.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.