Păpuși Barbie inspirate de femei puternice. Să vedem cine le cumpără!

30 octombrie 2019  |  12:16  |  👁 116 Vizualizari


După ce ani la rând despre păpuşile Barbie s-a spus că promovează modele greşite pentru fetiţele care le adorau, anul acesta producătorul Mattel a luat o decizie importantă pentru schimbarea paradigmei. În condiţiile în care aproximativ 86% dintre mămici se declarau sceptice în privinţa cumpărării unei astfel de jucării pentru copilele lor, compania americană a ales să creeze 17 noi tipuri de păpuşi-tribut, inspirate de femei puternice şi talentate din trecut sau prezent.

Cine au fost muzele:

1. Frida Kahlo, artistă

2. Amelia Earhart – Pionier al aviaţiei, dispărută cu tot cu avionul pe care îl pilota în timpul primului ei zbor.

3. Martyna Wojciechowska, jurnalist – Martyna a bifat până în 2010 toate cele 7 cele mai înalte vârfuri de munte din lume (Seven Summits), călătorie începută în 2002.

4. Patty Jenkins, regizor – Cunoscută pentru Wonder Woman, filmul care a făcut-o cunoscută în 2017

5. Katherine Johnson, matematician şi Fizician la NASA – A devenit cunoscută după ce calculele sale despre mecanica orbitelor au fost cruciale pentru succesul primei misiuni spaţiale a SUA care a implicat echipaj uman.

6. Ava DuVernay, regizor – Prima femeie de culoare care a câştigat premiul la secţiunea „Regizori” din cadrul Sundance Film Festival şi, de asemenea, prima regizoare de culoare care a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizată la Oscar.

7. Helene Darroze, chef – Deţinătoare a două stele Michelin şi proprietară a trei restaurante de top din Londra, Paris şi Moscova.

8. Ashley Graham, model şi activist

Păpuşile create de Barbie au fost lansate de Ziua Femeii, însă intenţia a fost de la început ca acestea să fie vândute în serie, pentru ca fetiţele să aibă parte de modele de viaţă inspirate din viaţa reală, de femei care au avut realizări importante şi care nu s-au cramponat de aparenţe.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.