Panică la metroul bucureștean. Degajări de fum. Călătorii sunt evacuați

24 mai 2022  |  07:06  |  👁 187 Vizualizari


Au fost momente de spaimă pentru călătorii aflați în subteran, marți dimineață. Salvatorii au intervenit cu mai multe autospeciale la intrarea în stația de la Piața Romană.

UPDATE 2 Metrorex a transmis noi informații cu privire la incidentul apărut la metroul bucureștean.

„Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Română, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia.

Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar că urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel.

Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piață Victoriei nu se circulă”, sună anunțul venit de la Metrorex.

UPDATE: „În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime”, s-a transmis din direcția Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

S-a mai anunțat că acţionează opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Știre inițială:

Totul, după ce un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, conform news.ro. Călătorii din garnitura de metrou sunt evacuați.

Primul anunț de la Metrorex

Un prim anunț venit de la Metrorex indică faptul că astăzi, 24 mai, „începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din statia Piața Romană către Berceni”.

Metrorex a comunicat și faptul că „în urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.