Orban părăsește grupul parlamentar PNL: Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă

26 octombrie 2021  |  08:14  |  👁 431 Vizualizari


Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat, marţi, demisia din grupul parlamentar al liberalilor şi a lansat o ploaie de acuzaţii la adresa noii conduceri a partidului, care se face vinovată – în opinia sa – de o avalanşă de decizii politice împotriva interesului României. Pe de altă parte, Orban şi-a exprimat speranţa că această despărţire de grupul PNL va fi doar temporară. Între timp, fostul şef PNL rămâne membru în partid şi încă nu a luat o decizie despre o eventuală rupere totală de PNL.

„Trebuie să îmi respect angajamentele pe care le-am luat în campania electorală faţă de cetăţenii români, din păcate astăzi nu am altă soluţie pentru a-mi onora obligaţiile morale faţă de românii care mi-au acordat încredere decât de a mă despărţi – sper eu temporar – de colegii mei din grupul parlamemntar. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea decizii politice împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. Practic, s-a creat o criză politică artificială, din motive pe care nu le-a înţeles niciun cetăţean, a fost făcut praf principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliţia, şi în plină criză (preţurile la energie în creştere etc.), cetăţeanul român a fost lăsat fără un guvern, fără deplină capacitate de exerciţiu”, a declarat Orban.

Orban a mai cerut ca „liberalii să renunţe la golf”, cu alte cuvinte să nu mai asculte orbeşte de Iohannis şi ca PNL „să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni.”

„Cel care trebuia să fie la cârma ţării este probabil la pescuit sau la schi”, a mai adăugat Orban, taxându-l astfel pe preşedintele Iohannis.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.