Orașul Vălenii de Munte îşi realizează propria centură ocolitoare!

10 septembrie 2020  |  06:41  |  👁 302 Vizualizari


Vălenii de Munte este singura localitate urbană din județul Prahova și, probabil, printre puținele orașe din țară care îşi realizează propria centură ocolitoare. Autoritatea locală din Vălenii de Munte scoate la licitație proiectarea unei variante de ocolire care să descongestioneze circulația rutieră din interiorul localității, un prim pas fiind făcut odată cu lansarea procedurii de achiziție, în urmă cu câteva zile, pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, precum și pentru asistență tehnică, documentație necesară pentru ca, ulterior, să fie organizată și licitația pentru construirea propriu-zisă a șoselei ocolitoare. La jumătatea lunii octombrie este stabilită deschiderea ofertelor firmelor de proiectare care se vor angaja să participe la elaborarea documentației menționate.
Centura orașului Vălenii de Munte se va desprinde din DN 1A în partea de sud, la intersecția cu DJ100G, pe raza comunei Gura Vitioarei, îl va ocoli pe partea de vest, se va racorda din nou la drumul național în partea de nord, în apropiere de intersecția cu Strada Drajnei, care asigură legătura cu DJ 102B cu județul Buzău. Practic, varianta de ocolire va trece prin comuna Gura Vitioarei și prin orașul Vălenii de Munte, dar va deservi și comuna Teișani, urmând să traverseze inclusiv calea ferată Ploiești — Măneciu de două ori, precum și DC17, DJ219, Valea Văleanca.
Traseul total va avea o lungime de aproximativ 7 kilometri și ar urma să aibă câte o bandă pe sens pentru o viteză de proiectare de 90 km/h.
Prin proiect, se vor asigura colectarea și scurgerea apelor de pe carosabil și descărcarea lor prin intermediul șanțurilor și al podețelor, iar traversarea obstacolelor se va realiza prin pasaje, iar eventualele probleme de stabilitate a malurilor, rambleelor, respectiv debleelor se vor soluţiona prin lucrări de consolidare.
Toată lucrarea va asigura un nivel de siguranță adecvat atât pentru participanții la trafic, cât și pentru pietoni, iar lucrările propuse vor fi conform normativelor legislației în vigoare. Potrivit temei de proiectare, pentru viitoarea variantă ocolitoare trebuie ales un traseu optim, cu implicații minime asupra cadrului natural și vieții social-economice și cultural- istorice ale zonei pe care o va traversa. Printre condițiile alegerii celui mai bun traseu se află ocuparea unor suprafețe cât mai mici de teren, să evite cât mai mult zonele împădurite și construcțiile, astfel încât să nu fie nevoie de execuția unor demolări.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.