Orașul în care niciun șofer nu a ieșit pe străzi de 1 mai

2 mai 2020  |  06:50  |  👁 535 Vizualizari


Pentru a limita riscurile legate de posibilă nerespectare a distanţării sociale în weekend, în orașul Blaj autoritățile au interzis circulația mașinilor pe 1 și 2 mai.

Cele 11 echipaje de poliţie poziționate în diverse puncte ale orașului au verificat toate mașinile ce au trecut prin zonă.

Localnicii au înţeles că trebuie să stea în casă și nu au ieşit la plimbare, iar locurile unde de obicei blajenii ieşeau la grătare nu a fost nimeni.

O măsură asemănătoare au luat şi autorităţile din Arad, unde circulaţia tramvaielor şi autobuzelor a fost oprită atât vineri, cât şi în weekend.

Polițiști: “Sper că ştiţi că în data de 1 şi 2 mai nu se circulă în municipiul Blaj, da?”

Există câteva excepţii de la regulă valabilă şi sâmbătă în Blaj. De pildă, pot circula maşini folosite pentru a aproviziona magazine ori restaurante, pentru livrări sau cele aflate în tranzit prin oraş. În plus, oamenii pot apela la autoturismele personale în cazul unei urgenţe.

Șofer: “Foarte bună, foarte bună, ca să putem evita uite contactele astea cu, între noi cum s-ar zice, intre cetăţeni, că nu așa, cu virusul ăsta, da de scăpăm”.

Șoferiță: “Pentru a ne proteja în primul rând împotriva virusului părerea mea e că e foarte bine
Reporter: “Aţi văzut maşini prin oraş?
Șoferiță: Nu, tot oraşul e gol.
Reporter: E pustiu?
Șoferiță: “Mă bucur da, că e așa, pentru sănătatea noastră e cel mai bine.”

Gheorghe Rotar, primar Blaj: “Pentru că noi, fiind o comunitate mică, în care relaţiile interumane sunt foarte legate, deci sunt premise de răspândire a coronavisrului mult mai uşor decât în comunităţile mari.
Reporter: Nu a ieşit nimeni?
Gheorghe Rotar, primar Blaj: “Absolut nimeni.”

Cei care nu respectă măsura riscaă o amendă de până la cinci sute de lei.

În Arad, în schimb, unde transportul public este suspendat în weekend, tramvaiele şi autobuzele nu au circulat nici ieri, de 1 Mai – fiind zi nelucrătoare.

Localnic: “Nu știam că nu circulă de 1 mai, de mult, înainte de 89, de 1 mai era cea mai mare forfotă, acum s-a schimbat.”

Călin Bibarț, primar interimar Arad: “Sâmbăta şi duminica nu circulau pentru ca în vreme de pandemie am încercat să reducem acest program pentru că nu sunt zile lucrătoare. Am luat această decizie alături de celelate prin care se circulă doar în orele de de vârf.”

În timpul săptămânii, transportul public în oraş a fost redus cu 25 la sută.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.