Opoziția cere Guvernului plafonarea prețurilor la alimentele de bază și suspendarea temporară a exportului de alimente

19 martie 2020  |  07:28  |  👁 762 Vizualizari


Liderii politici de stânga cer Guvernului să plafoneze prețurile la alimentele de bază și suspendarea temporară a exportului de alimente. Alfred Simonis, liderul grupului PSD de la Cameră, susține că partidul său are pregătit un proiect de lege, care va fi adoptat în regim de urgență de către Parlament dacă Guvernul nu ia măsuri în prima ședință.
„Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții”, scrie Alfred Simonis pe pagina sa de socializare, potrivit Agerpres.
Și preşedintele Pro România, Victor Ponta, cere Executivului să suspende temporar exportul de alimente.
„URGENT – azi decizia Guvernului pentru suspendarea temporară a exportului de alimente (aşa cum au făcut, chiar dacă cu întârziere, la exportul de medicamente) / criza alimentară este cea mai gravă! URGENT
#ACUM – măsuri concrete şi puternice pentru economie, pentru firmele româneşti, pentru angajaţi, pentru asigurarea resurselor bugetare necesare pensiilor, salariilor şi cheltuielilor de Sănătate! Nu mai e timp de: „ne gândim să” / „luăm în calcul să” / „avem un plan să” / „este posibil să” ! AZI trebuie anunţate măsurile economice şi trecut la implementarea lor!”, „, a scris Ponta pe Facebook.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul, pentru instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus. Parlamentul urmează să ratifice astăzi decretul, într-o ședință online.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.