ONG-urile dau în judecată Guvernul, după Hotărârea ce modifică regulile de adopție a câinilor din adăposturi

10 februarie 2021  |  08:43  |  👁 320 Vizualizari


Președintele Asociației Kola Karola, Marius Chirca, a anunțat că mai multe ONG-uri de profil s-au unit într-o Coaliție de protecție a animalelor și vor da în judecată Guvernul.

Proprietarii de apartamente și de case au nevoie de acordul vecinilor pentru a adopta mai mult de doi câini din adăposturile publice. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Președintele Asociației Kola Kariola, Marius Chirca, a declarat la Realitatea Plus, marți dimineață, că „acest proiect înaintat de ANSVSA către Guvernul României și aprobat este o altă dovadă de incompetență a acestei instituții. Din 2013 și până astăzi doar în acest mod s-a încercat gestionarea câinilor fără stăpân, s-a dovedit că nu e cea mai bună soluție.”

„Suntem țara în care capturarea și uciderea câinilor reprezintă doar 25% din abandon.”, a adăugat Marius Chirca.

De asemenea, președintele Asociației Kola Kariola a subliniat că „acum nu mai încurajăm sub nicio formă adopția.”

Chirca: Vom da Guvernul în judecată

Marius Chirca a mai spus la Realitatea Plus că „noi, asociațiile din România de profil, ONG-urile, ne-am unit într-o coaliție de protecție a animalelor. Chiar astăzi plec la Cluj și urmează să dăm Guvernul în judecată și să cerem suspendarea de îndată a efectelor acestei Hotărârii adoptate.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.