OMS cere ca şcolile să rămână deschise, îngrijorată de explozia de cazuri din Europa: ‘Nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19’

6 noiembrie 2020  |  09:13  |  👁 344 Vizualizari


Europa cunoaşte în prezent o „explozie” a numărului de cazuri de Covid-19 şi nu trebuie să relaxeze eforturile contra pandemiei, a avertizat joi directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie AFP.

Instituţia solicită statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar crede că şcolile trebuie să rămâne deschise „până la capăt” şi să nu fie închise decât ca ultim resort, a declarat Hans Kluge într-un interviu pentru AFP.

„Observăm o explozie” a infecţiilor cu „un milion de noi cazuri în doar câteva zile” în Europa şi vedem „încet încet creşterea mortalităţii”, a subliniat Hans Kluge.

„Nu putem să ne relaxăm” şi „asta va fi o perioadă puţin dificilă, trebuie să fim oneşti”, a prevenit el.

Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, a înregistrat mai mult de 11,8 milioane de cazuri şi aproape 295.000 de morţi de la începutul pandemiei.

În ultimele şapte zile, aproape 1,8 milioane de noi cazuri au fost înregistrate, precum şi 19.500 de morţi.

Potrivit estimărilor OMS, „cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa”.

„Status quo-ul nu este o opţiune” şi organizaţia ONU solicită statelor măsuri „ţintite şi proporţionale”.

Dar şcolile trebuie să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar ca ultimă soluţie, estimează el.

„Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere”, a afirmat medicul. „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”, a pledat el.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.