O rețea de conturi de Facebook din România a fost închisă. Conturile se ocupau de promovarea lui Donald Trump

7 august 2020  |  07:56  |  👁 421 Vizualizari


O rețea de conturi de Facebook din România a fost închisă. Aproape 120 de conturi care se ocupau de promovarea lui Donald Trump, a fost închisă joi seara, potrivit unui raport Facebook.
Potrivit raportului publicat de Facebook, conturile care funcţionau în România, îl promovau pe Donald Trump în vederea realegerii lui, astfel au fost închise 35 de conturi de Facebook, 3 pagini și 88 de conturi de Instagram.
„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, este menționat în raport.
De asemenea, Facebook a precizat și faptul că persoanele din spatele acestor conturi se dădeau cetățeni americani și amplificau conținutul lor, iar unii dintre ei se ocupau de pagini ai susținătorilor președintelui Trump.
„Această rețea publica (conținut, n.red.) despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, mai era scris în raportul Facebook.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.