O parte dintre liderii PNL cer capul lui Voiculescu, USR face scut în jurul acestuia

12 aprilie 2021  |  07:54  |  👁 312 Vizualizari


Liderii Coaliției se reunesc astazi, în ședința săptămânală unde se așteaptă să tranșeze scandalul dintre PNL și USR care a izbucnit public, odată cu evacuarea spitalului Foișor și care a aruncat în aer nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Mai mulți liberali intenționează să ceară demisia ministrului Sănătății în ședința Biroului Executiv al partidului. De partea cealaltă, USR-PLUS și-au anunțat public susținerea pentru Vlad Voiculescu și vrea explicații, după ce Corpul de Control al premierului Cîțu a trimis la Parchet dosarul privind accesarea bazelor de date privind vaccinarea.
 
Mai mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu măsuri în ceea ce privește gafele ministrului Vlad Voiculescu și să ceară remanierea acestuia.
Cu toate acestea, surse politice au declarat pentru HotNews.ro că situația se va detensla ședința biroului executiv a PNL programată la ora 10.00, înaintea ședinței de Coaliție.
În week-end mai mulți liberali au cerut public demisia lui Vlad Voiculescu. Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
De asemenea, Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac deschis, sâmbătă seară, la Raed Arafat, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, cerând ca aceștia să dea explicații pentru situația de la Spitalul Foișor. Liderul liberal a susținut că cei trei nu au ajuns în funcții „pentru că i-au pus părinții și bunicii lor”, ci pentru că partidele din Coaliție și Klaus Iohannis au făcut campanie și i-au adus la putere.
De partea cealaltă, USR-PLUS au făcut un zid în fața lui Vlad Voiculescu și anunțat public că acesta are toată susținerea lor pentru continuarea mandatului de ministru al Sănătății.
Nemulțumirile mocnesc de câteva săptămâni în Coaliție și au izbuncit public vineri, după ce Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății.
USR-PLUS a convocat o ședință de urgență prin care au anunțat că Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS îşi reafirmă „susţinerea totală” pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi „lupta sa pentru transparentizarea şi reformarea sistemului public de sănătate” şi cer Corpului de Control al premierului să publice raportul aflat la baza plângerii penale.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.