O măicuță de la Mănăstirea Cristiana din apropierea Capitalei, printre victimele incendiului de la Matei Balș

31 ianuarie 2021  |  08:32  |  👁 380 Vizualizari


Tragedia de la Matei Balş a îndoliat şi mănăstirea Cristiana din apropierea Capitalei. Prima victimă a incendiului indentificată este Maica Minodora, o femeie care a ales să îşi petreacă bătrâneţea în căminul îngrijit de surorile de la Cristiana. Stareţa mănăstirii a sperat până în ultime clipă că sora lor va scăpa, mai ales că aproape învinsese coronavirusul. Din păcate, astăzi, rudele măicuţei Minodora au fost chemate să o identifice. A fost recunoscută după cruciulița pe care o purta la gât.

Marea familie a mănăstirii Christiana din Pipera este formată şi din persoane vulnerabile, îngrijite într-un cămin care a fost ridicat în apropierea bisericii. Maica Minodora a ales şi ea să stea în cămin. Avea 79 de ani. Era îngrijită de surori atunci când îi era mai rău. Şi împărţea cu ele şi rugăciunile şi clipele de bucurie.

 

Pe 14 ianuarie a primit vestea că este infectată, că are covid. În lupta pe care a dus-o cu noul coronavirus Maica Minodora nu a dat niciodată semne că renunţă.

A fost tratată la început aici de măicuțe și a primit și oxigen de câte ori a avut nevoie. Când starea de sănătate a măicuței s-a degradat, a fost dusă la Matei Balș. După ce a avut loc tragedia, a fost dusă la Spitalul Floreasca. A fost resuscitată, însă trupul maicii nu a rezistat.

Sora de la Christiana este prima dintre victimele identificate după dezastrul de la Matei Balș. A avut însă arsuri severe.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.