O carte, o poveste! Răul sub soare

20 februarie 2020  |  13:17  |  👁 41 Vizualizari


Celebrul Hercule Poirot este în vacanță la Leathercombe Bay. Locuiește la faimosul Jolly Roger și se bucură de compania unui grup de oaspeți ai hotelului : familia Gardener, reverendul Stephen Lane, maiorul Barry, domnișoara Emily Brewster, domnul Horace Blatt, soții Christine și Patrick Redfern, Rosamund Darnley cunoscută femeie de afaceri, maiorul Marshall și fiica sa Linda.
Profesia și renumele lui Poirot suscită tot felul de discuții. Un loc ca acela, unde soarele strălucește și marea este albastră, plin de romantism pare total nepotrivit pentru înfăptuirea unei crime, cred unii. Dar detectivul belgian este convins că este locul ideal. În Anglia, toată lumea merge în august la mare deci, oricine poate să urmărească un plan criminal fără să-și justifice prezenta. Și răul este pretutindeni sub soare, spune Poirot susținut cu aprindere de reverendul Lane.
Când pe plajă apare frumoasa actriță Arlena Stuart, toți cred că este însăși personificarea răului. I se cunoaște viața aventuroasă și reputația chiar daca acum este soția lui Kenneth Marshall. În fiecare zi îi sunt urmărite manevrele de cucerire a lui Patrick Redfern iar părerea unanimă este că o căsătorie fericiță va fi dată peste cap. Tuturor le pare rău pentru Christine, soția care trebuie să facă față acestei situații cu adevărat neplăcute.
În curând însă, Arlena, ’’mâncătoarea de bărbați” este gasită pe plajă moartă. O descoperă devastat Patrick Redfren împreună cu domnișoara Brewster care anunță poliția. Comisarul șef și inspectorul care anchetează cazul iau în calcul posibilitatea unei crime pasionale sau a unui santaj. Descoperirea într-o mică peșteră din apropierea locului crimei a unei cutii cu heroină, conduce poliția la concluzia ca traficul de droguri și crima sunt legate și prin urmare cazul ar trebui transferat Scotland Yard-ului.
Numai Poirot pricepe că realitatea nu este ceea ce pare. Așezând întâmplările legate de acest caz la locul lor, ca într-un joc de puzzle, descoperă, din nou, că sunt oameni care își construiesc o imagine, complet falsă, în care cei din jur ajung să creadă și reușește să identifice răul a cărui prezență o detectase, de la început, reverendul Lane. Fin observator al naturii umane, celebrul detectiv înțelege că femeia care părea că transformă barbații îndrăgostiți de ea în victime este în realitate victima acestora.
În romanul ‘’Raul sub soare’’, Agatha Christie dezleagă o crimă plănuită abil, cu cronometrul în mână construind una dintre cele mai interesante intrigi ale genului politist.

Lectură placută!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.