Noi măsuri de restricții pregătite de Guvern, începând cu 1 august.

29 iulie 2020  |  05:46  |  👁 447 Vizualizari


Guvernul a decis introducerea unor noi reguli care să aducă mai multă ordine în rândul cetățenilor care au uitat de măsurile de prevenție vitale pentru evitarea transmiterii comunitare cu COVID-19.

Petrecerile cu sute de oameni de la malul mării au împins autoritățile să regândească măsurile de restricții. Astfel, Ludovic Orban a vorbit astăzi despre noi măsuri de siguranță precum purtarea măștilor în spații deschise și aglomerate, precum și de scurtarea programului de funcționare al teraselor și al cluburilor.

Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Masca va fi obligatorie în zonele aglomerate

Ludovic Orban a dezvăluit că aceste decizii au fost luate în urma consultării cu specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific, cu care a stabilit ca noile restrictii sa fie luate pentru fiecare judet în parte, de către comitetele pentru situații de urgență locale.

Știm foarte clar că există anumite tipuri de activități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.

De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități. În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal”, a declarat premierul, potrivit digi24.

Premierul a menționat că în următoarea perioadă va exista un val de controale intensificate și bineînțeles, de sancțiuni, acolo unde nu se respectă legea.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.