Ninge ca în toiul iernii pe Transfăgărășan. Șoferii care nu au mașinile pregătite corespunzător sunt rugați să nu se aventureze pe șosea

4 octombrie 2022  |  08:39  |  👁 349 Vizualizari


Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov anunță că, la această oră, ninge abundent pe Transfăgărășan.

Drumarii le recomandă șoferilor să nu se aventureze pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu au mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă!

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea și Districtul Picul Negru intervin cu un utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov, citați de bizbrașov.

Prima zăpadă pe Transfăgărășan. Șeful Salvamont, recomandări esențiale pentru cei care vor să urce pe munte: Turiștii pot avea mari probleme

După ce primele zăpezi au căzut acum trei săptămâni în Munții Apuseni, la stația meteorologică Vlădeasa, și pe Transalpina, în Munții Parâng, a venit rândul și Munților Făgăraș. Pe Transfăgărășan și în zona Bâlea Lac a căzut în urmă cu două săptămâni prima zăpadă din acest sezon.

În acest context, l-am contactat pe Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, pentru a ne spune care este situația pe carosabil, dacă se poate circula și cât de mare este stratul de zăpadă:

„Se circulă bine, au băgat deja pluguri colegii de la Drumuri Naționale, dar în dimineața asta se circulă în condiții de iarnă. Spre prânz, după prânz, zăpada de pe carosabil se va duce. În mod normal, iarna face prima încercare prin septembrie, după care zăpada se duce.

Totuși, astfel de episoade vor mai urma până când o să fie strat de zăpadă continuu“, a precizat șeful Salvamont.

Recomandări pentru cei care vor să urce pe munte

„Turiștii, în momentul în care vor vrea să facă trasee turistice, vor trebui să aibă la ei îmbrăcăminte de iarnă pentru că, în acest moment, condițiile sunt de iarnă. Chiar dacă zăpada se va duce în câteva zile, temperaturile dimineața, seara și noaptea vor fi negative și e clar că ai nevoie de pufoaică, de bocanci cu talpă antiderapantă și niște colțari, deoarece, chiar dacă muntele va părea să fie fără zăpadă, pe fețele nordice și pe vâlcele vor rămâne zone înghețate, unde este posibil să ai nevoie de o pereche de colțari ușori și măcar de o pereche de bețe de schi (…)“, a mai spus, pentru DC News, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș (citește continuarea AICI).

SURSA https://www.dcnews.ro/ninge-ca-in-toiul-iernii-pe-transfagarasan-soferii-care-nu-au-masinile-pregatite-corespunzator-sunt-rugati-sa-nu-se-aventureze-pe-sosea-video_889685.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.