Ministrul Sănătății: 200 de ventilatoare vor ajunge în țară în următoarele trei săptămâni

3 aprilie 2020  |  15:34  |  👁 431 Vizualizari


România are în acest moment 1.600 de ventilatoare mecanice necesare în cazurile grave de coronavirus, iar alte 200 ar urma să vină în următoarele trei săptămâni, în urma unei achiziții a Oficiului pentru Achiziții Publice. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că în acest moment aparatele sunt suficiente.
„În acest moment, avem 1.600 de ventilatoare pe 1.600 paturi de ATI. Sunt complete. Mai avem până la 2.900 ventilatoare care sunt în spitalele mici şi de suport care pot fi repuse în funcţiune sau pot fi reevaluate. Avem în continuare achiziţii şi de ventilatoare, precum şi o producţie internă care se va definitiva cred că în două săptămâni. După licitaţia ONAC ar trebui să vină în trei săptămâni toate cele 200 (n.r. – ventilatoare). Altele sunt achiziţiile pe care le face UNIFARM de pe piaţa pe care o găsim. Achiziţia centralizată ONAC este cea cu 200 de ventilatoare”, a spus Tătaru, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a menţionat că în prezent sunt suficiente ventilatoare. „În acest moment, da, pentru etapele viitoare ne vom adapta la fiecare etapă”, a arătat el.

„În acest moment noi avem 2.000 de paturi de ATI care sunt în modernizare sau sunt deja cu aparatură. În total la nivel naţional avem 4.000 (n.r. – paturi ATI), nu au toate ventilatoare”, a mai spus reprezentantul MS.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.