Ministrul Mediului: Vom plafona prețul lemnelor de foc și interzice exportul pentru anumite sortimente / Țara nu poate fi transformată în grădină botanică

22 septembrie 2022  |  10:16  |  👁 294 Vizualizari


El a afirmat că intervenția Statului în piață vizează prețul lemnului de foc pentru ca oamenii să-l poată cumpăra la un preț acceptabil.

Tanczos Barna susține că ar fi făcut două propuneri Coaliției aflate la guvernare în ceea ce privește intervenția pe piață, fiind acceptată a doua propunere. Prima (cea respinsă) viza compensarea prețului la metrul cub sau metru ster – echivalentul a aproximativ 500 si 560 de kg.

Varianta susținută de Coaliție vizează plafonarea prețului, măsură însoțită de interdicția exportului pentru anumite sortimente de lemn și produse derivate din lemn. Decizia finală urmează să fie luată la următoarea ședință de Guvern.

„Sper ca cel puțin pe piața lemnului de foc aceste intervenții să aibă efecte benefice pentru cetățeni și împreună cu ministerele de resort să găsim soluții și pentru industria mobilei”, a mai afirmat el.

Ministrul Mediului: Toată țara nu poate fi transformată în grădină botanică

Toată țara nu poate fi transformată în grădină botanică, susține ministrul Mediului.

„Exploatarea corectă, legală, durabilă a pădurii va oferi suficiente resurse pentru toată lume (industrie și populație)”, afirmă el.

Potrivit acestuia, se va mai putea exploata în continuare lemn din pădure, în niciun document oficial (nici în strategia forestieră europeană și nici în cea națională ) ne-existând condiții care să interzică exploatarea forestieră.

SURSA https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25803767-ministrul-mediului-vom-plafona-pretul-lemnelor-foc-interzice-exportul-pentru-anumite-sortimente.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.