Ministrul Apărării: Armata României are nevoie, mai mult ca oricând, de tineri motivaţi

28 iulie 2022  |  09:38  |  👁 334 Vizualizari


Armata României are nevoie, mai mult ca oricând, de tineri motivaţi, bine pregătiţi, dedicaţi meseriei de militar, pentru îndeplinirea misiunii sale şi angajamentelor asumate în plan internaţional, pentru a deveni un adevărat pilon de stabilitate în regiune, afirmă ministrul Apărării, Vasile Dîncu, într-un mesaj transmis absolvenţilor de şcoli militare.

Acesta vorbeşte, în context, şi despre situaţia actuală de securitate.

‘După experienţa celor doi ani de pandemie, v-a fost hărăzit de către destin să intraţi în marea familie a Armatei României într-un moment destul de complicat din punctul de vedere geopolitic, cu reale provocări de securitate la frontiera estică a NATO şi UE, în contextul conflictului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina’, a scris Dîncu pe Facebook.

El se referă la deciziile luate de şefii de stat şi de guverne la Summit-ul de la Madrid, care ‘au creat premisele pentru o construcţie de securitate durabilă şi robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar şi eficient dispunerea forţelor aliate în ţările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziţionarea de tehnică şi echipamente defensive esenţiale şi construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc’.

‘Aliaţii noştri se află deja aici, iar contribuţia lor va creşte gradual în perioada imediat următoare’, spune ministrul.

Dîncu aminteşte alocarea a două procente din PIB în ultimii cinci ani pentru Apărare şi ridicarea acestui nivel, începând din 2023, la 2,5%, fapt care ‘permite finanţarea predictibilă a modernizării armatei noastre, prin înzestrarea cu sisteme şi tehnică moderne, interoperabile şi integrate, care să asigure saltul necesar pentru a putea aborda cu succes provocările actuale dar, mai ales, viitoare’.

Joi şi vineri, instituţiile militare de învăţământ superior şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale categoriilor de forţe organizează festivităţile de înaintare în primul grad de ofiţer, maistru militar sau subofiţer şi de absolvire a promoţiei 2022, ‘Încoronarea de la Alba Iulia – 100’.

 

SURSA https://www.dcnews.ro/ministrul-apararii-armata-romaniei-are-nevoie-mai-mult-ca-oricand-de-tineri-motivati_881042.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.