Mesajul lui Bogdan Toader, președintele CJ Prahova cu ocazia Zilei Naționale a României

1 decembrie 2019  |  15:03  |  👁 452 Vizualizari


Românii uniți au scris istorie. O istorie și o unitate națională dobândite cu jertfa eroilor soldați, dar și a unor lideri patrioți care au purtat România în suflet, fără a se da înapoi în fața ușilor închise ale Europei.

Maria, Regina românilor câștiga lupta diplomatică alături de prim-ministrul Brătianu, obținând aprecierea șefilor marilor puteri ale Europei, prin unitate și dorință de unificare națională.

„Vă puteţi imagina cum este să fii prins ca într-o cuşcă de aproximativ 40 de ziarişti adevăraţi, toţi agăţându-se de tine şi punându-ţi întrebări. Mi-am dat toată silinţa. I-am privit pe toţi drept în ochi, m-am folosit de toate limbile pe care le ştiam şi am vorbit pentru ţara mea. Mai întâi, i-am primit pe francezi, apoi italieni, apoi pe englezi şi americani. Mai târziu, jos în hol, pe toţi ceilalţi, când am socotit că am terminat. Şi … Slavă Domnului! Sper că am făcut mult bine ţării mele!”. spunea Regina Maria a Romaniei!

Astăzi, la 101 de la momentul istoric al Marii Uniri, românii trebuie să poarte România în suflet pretutindeni.

La Ploiești, astăzi, alături de ploieșteni, prahoveni și toți cei care au înfruntat frigul la evenimentul organizat cu ocazia zilei de 1 decembrie, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a vorbit despre importanța păstrării în suflet a sentimentul ui identității naționale și mândria de a fi români.

,,Dragi prahoveni, dragi români,

1 Decembrie este și va fi întotdeauna o sărbătoare a națiunii noastre, un simbol al unității românilor!

De Ziua Națională a României, noi, toți românii, oriunde ne-am afla, în interiorul granițelor țării sau în afara lor, păstrăm în suflet sentimentul identității naționale și mândria de a fi români!

Cu toții suntem datori înaintașilor noștri care s-au sacrificat pentru unitatea și demnitatea țării noastre! Nu avem voie să ne uităm trecutul așa cum, astăzi, suntem datori să ne creștem copiii într-o țară sigură, într-o țară prosperă și unită!

Să ne întrebăm, astăzi, nu doar ce face România pentru noi, ci și ce facem noi pentru țara noastră! Pentru că fiecare dintre noi avem un rol în comunitatea din care facem parte și putem influența pozitiv, prin acțiunile noastre viitorul acestei națiuni!

La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!

La mulți ani, România!”

Bogdan Toader,

Președintele Consiliului Județean Prahova

1 decembrie 2019

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.