Medicul Virgil Musta a vorbit despre pacienții asimptomatici care umblă liberi pe străzi

7 iulie 2020  |  07:04  |  👁 394 Vizualizari


Medicul Virgil Musta a reacționat în urma deciziei de a externa pacienții asimptomatici.
„Într-adevăr, aici este o problemă, pentru că acești pacienți pot transmite virusul. Ei pot fi intens contagioși și printr-o apropiere de altcineva pot transmite acest virus, cu atât mai mult cu cât nu se mai respectă cele trei reguli de aur din prevenție. Eu cred că responsabilitatea este a fiecăruia, pe de-o parte a celor care știu că sunt bolnavi, ca să nu frecventeze colectivități, să stea în izolare și pe de altă parte este și a noastră, pentru că trebuie să ne prevenim ca să nu ne îmbolnăvim”, a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV.
COVID-19, lipsă de consecutivitate sau descoperiri permanente?
În ceea ce privește recomandările OMS care spun că virusul nu s-ar transmite prin alimente, contrar unor studii ale specialiștilor, Virgil Musta a fost întrebat dacă este o lipsă de consecutivitate sau doar se descoperă lucruri pe parcurs.
„Eu cred că este o interpretare diferită a diferitelor analize. Problema se pune de nivelul de contaminare și de contagiozitate. Teoretic, există riscul de contaminare și la un număr mai mic de particule, dar în realitate, contaminarea reală este la un număr mai mare de particule și depinde și de organism și de imunitatea organismului”, a completat el.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.