Marcel Ciolacu: Nu am învăţat nimic de la precedentele tragedii

16 noiembrie 2020  |  08:35  |  👁 228 Vizualizari


Marcel Ciolacu susţine că România nu a învăţat nimic în urma tragediilor de la Giuleşti sau Colectiv. De asemenea, liderul PSD a declarat că Iohannis şi PNL îşi doresc alegerile parlamentare, deşi secţiile ATI sunt pline.

„Traim acelasi film pana cand toate fortele politice nu se aseaza la masă. Intr-o supraaglomerare a ATI-urilor, noi facem campanie electorala si avem alegeri. Presedinele şi  PNL îşi doresc aceste alegeri. Se pare ca nu am invatat nimic de la precedentele tragedii de la Colectiv sau Giulesti, Prioritatea lor răman in continuare alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reamintim că în incendiul de la Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

Marcel Ciolacu: Există domenii sensibile unde este nevoie de un pact

Marcel Ciolacu propune un pact între toți politicienii și partidele. Fără un astfel de act, spune liderul PSD, nu vom înainta ca societate.

„Suntem la aproape 9 mii de cazuri covid. Spitalele sunt in subordinea ministerului Sanatatii. Va reamintesc ca legea sanatatii este o lege promulgata prin asumarea raspunderii de catre pnl, iar aceasta lege a fost modificata de peste 2000 de ori.

Există domenii sensibile și ne arată o astfel de tragedie unde trebuie făcut un pact, inclusiv în ceea ce privește finanțarea.

Funcția de manager de spital e o profesie distinctă”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.