Mai multe state au anunțat că nu mai primesc străini care au călătorit în China; Hong Kong închide 10 puncte de frontieră. Morții de coronavirus nu sunt înmormântați, ci arși în crematorii

4 februarie 2020  |  11:01  |  👁 355 Vizualizari


China e tot mai izolată, din cauza epidemiei virale: mai multe țări au anunțat că nu-i mai primesc pe străinii care au vizitat recent China. Rusia este si mai dură: va expulza toți străinii infectați. În teritoriul autonom Hong Kong, personalul medical este în grevă, pentru a forța autoritățile să închidă granița. Bilanțul în China a depășit 360 de morți și peste 17 mii de îmbolnăviri. Astăzi au fost internați și primii bolnavi în noul spital construit în 10 zile la Wuhan.

Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia cu noul tip de coronavirus, are de astăzi un nou spital. Ridicată în 10 zile, unitatea cu 1000 de paturi este pregătită de astăzi să primească pacienți. Și nu este singurul. Un al doilea spital construit pentru această criză va fi gata miercuri.

La Wuhan, centrul epidemiei, ar fi, potrivit unor rapoarte, până la 75 de mii de persoane infectate. 361 este numărul deceselor înregistrate în China. Autoritățile au dat o directivă prin care se interzic înmormântările și orice alte ceremonii, inclusiv orice contact al familiilor cu cei decedați. Morții de coronavirus sunt arși în crematoriile cele mai apropiate.

A murit și o persoană din Filipine: un chinez de 44 de ani care venise din Wuhan. Este primul deces înregistrat în afara Chinei.

Mai multe state au anunțat că nu mai primesc străini care au călătorit în China

Mai multe state, printre care SUA, Filipine, Singapore sau Australia au anunțat că nu mai primesc străini care au călătorit în China. În paralel, încep să-și aducă acasă din China propriii cetățeni. Noaptea trecută, 9 cehi și 20 de portughezi au fost repatriați.

Marta Temido, ministrul Sănătăţii din Portugalia: „Din motive de siguranță atât pentru cei veniţi, dar şi pentru întreaga comunitate, întreg grupul va rămâne în carantină o perioadă de 14 zile.”

Asiaticii din Occident se plâng că sunt stigmatizați. În Franța, de exemplu, chinezii spun că sunt denigrați și sunt tratați cu respingere.

Panica declanșată de epidemia de pneumonie virală duce la reacții deplasate inclusiv față de asiatici născuți și crescuți în Occident, care nu au fost niciodată în China.

Oficialii chinezi au criticat guvernele străine pentru aceste decizii și le-au acuzat că seamană panică.

Si experții Organizației Mondiale a Sănătății insistă că răspândirea virusului este controlabilă și cer măsuri raționale.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.