”Mahărul” Plopeniului, liberalul Dragoș Niță, în conflict de interese! Agenția Națională de Integritate, obligată să se autosesizeze!

4 iunie 2024  |  13:14  |  👁 1389 Vizualizari


Tupeul liberalului Dragoș Niță, de la Plopeni, nu are limite! Primarul orașului Plopeni se bazează probabil pe relația directă cu Iulian Dumitrescu – Baronul Lamborghini și crede că nicio instituție a statului nu îl poate atinge. ”Mahărul” de Plopeni se înșeală, însă, având în vedere că însuși idolul său politic și administrativ este în corzi, cercetat sub control judiciar de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită și fals în declarații!

Agenția Națională de Integritate este obligată să investigheze conflictul de interese în care s-a aflat și se află primarul din Plopeni, liberalul Dragoș Niță, după ce, doi ani la rând, în 2023 și 2024, a semnat contracte cu SC Dentirad Hospital SRL, unde este angajată chiar soția sa, Mihaiela Niță, care ”prestează servicii” pentru unitățile de învățământ de pe raza orașului.

Conform legislației în vigoare, ”primarii şi viceprimarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”. În plus, ”actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Nimic nu l-a împiedicat, însă, pe primarul Niță de la Plopeni să încheie cele două contracte cu societatea la care este angajată soția sa, lucru care reiese foarte clar chiar din declarațiile de avere ale edilului liberal care calcă în picioare legile.

Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 9 februarie 2023, Primăria Plopeni a încheiat cu SC Dentirad Hospital SRL, în numai trei minute de la publicarea anunțului în SEAP, contractul în valoare de 90.000 de lei fără TVA pentru servicii medicale în unitățile de învățământ din localitate, pentru o perioadă de 9 luni, respectiv 10.000 de lei pe lună.

Un an mai târziu, pe 4 ianuarie 2024, prin același sistem și tot prin achiziție directă, SC Dentirad Hospital SRL a mai încheiat un contract cu Primăria Plopeni, cu același obiect, servicii de medicină școlară. De această dată, valoarea contractului a crescut semnificativ, la 15.000 de lei pe lună, pentru o perioadă de 10 luni. Astfel, valoarea totală ajunge la 150.000 de lei, adică 30.161 de euro.

Dincolo de faptul că soția primarului, Mihaiela Niță, este angajata societății respective, reprezentanți ai uneia dintre unitățile de învățământ preuniversitar în care ar fi trebuit prestare servicii medicale acuză că, de fapt, acestea nu au fost niciodată prestate, fiindu-le întocmite copiilor fișe medicale fără ca aceștia să fi fost vreodată consultați de un medic.

 

  • Curtea de Conturi a depistat probleme în derularea contractului de concesiune încheiat între Primăria Plopeni și Dentirad

În urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi în septembrie – octombrie 2021 la Primăria Plopeni, în raportul de audit s-a consemnat că ”entitatea” (Primăria Plopeni) ”nu a stabilit şi nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri în sumă de 2.428.848 lei, reprezentând redevență datorată de o persoană juridică în baza contractului de concesiune a clădirii, terenului şi a mijloacelor fixe mobile şi a obiectelor de inventar din dotarea Spitalului Plopeni”. În același raport, auditorii mai scriu că ”din verificarea modului de derulare a contractului de concesiune a clădirii, terenului şi a mijloacelor fixe mobile şi a obiectelor de inventar din dotarea Spitalului Plopeni s-a constatat neprotejarea bunurilor din domeniul public al unității administrativ teritoriale concesionate prin neurmărirea clauzelor contractuale în ceea ce privește rezilierea de plin drept a contractului pentru neplata la termen a redevenței şi a taxelor datorate pentru obiectul concesiunii și prin neconstituirea garanţiei care să asigure recuperarea prejudiciilor determinate de execuţia necorespunzătoare a contractului”.

În urma acestor constatări, Curtea de Conturi a impus, de altfel, măsuri pentru ”extinderea verificărilor asupra tuturor contractelor de concesiune în vederea stabilirii eventualelor debite rezultate din neactualizarea redevențelor și înregistrarea redevențelor în evidența contabilă, inclusiv a celei stabilite la audit în sumă de 2.428.848 lei”.

 

  • Legătura ”istorică” a lui Dragoș Niță cu firma Dentirad

Legătura dintre primarul liberal al orașului Plopeni, Dragoș Niță, și firma Dentirad Hospital SRL datează încă din 2011. În anul respectiv, Centrul de Sănătate din localitate a fost desființat, prin hotărâre a Consiliului Local, la inițiativa primarului. La scurt timp, clădirea a fost dată în folosință celor de la Dentirad! Jurnaliștii de la Mediafax au relatat, în 2011, cum fostul spital din Plopeni, închis în aprilie 2011, s-a redeschis după numai o lună, sub formă de clinică privată. Totul la inițiativa lui Dragoș Niță, la vremea respectivă aflat la primul mandat de edil al Plopeniului.

Manevrele lui Dragoș Niță și ingineriile sale imobiliare trebuie să intre în atenția autorităților statului, Parchet, ANI, DIICOT, DNA. Instituțiile sunt datoare să facă lumină în toate aceste cazuri dubioase, în care a fost sau este implicat primarul Plopeniului, în apartamentul căruia, de 41 de metri pătrați, își are domiciliul fictiv Iulian Dumitrescu, astfel încât Baronul Lamborghini să poată candida la funcții publice în județul Prahova.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.