Ludovic Orban, atacuri dure după congres: Președintele României a încălcat Constituția / Comisia de control a SRI ar trebui să cerceteze acest subiect / Puterea de Stat a fost folosită pentru intimidarea membrilor PNL / Lovitură de partid / Cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic

27 septembrie 2021  |  12:12  |  👁 356 Vizualizari


Ludovic Orban a lansat luni o serie de atacuri dure după congresul PNL, afirmând că ”Puterea de Stat a fost folosită pentru intimidarea membrilor PNL”. El anunțase încă de sâmbătă seară, după congres, că nu mai are nici un parteneriat cu șeful Statului, președintele Klaus Iohannis.

El a denumit congresul PNL drept ”Lovitură de partid” și a denunțat ”cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic”.

Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic. După o campanie în care racolarea s-a fcăut cu rcanul, în care s-au dat afară zeci de susținători ai mei de către echipa lui Cîțu, o campanie caracterizată prin presiuni, amenințări, utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, au fost utilizate promisiuni de bani publici, în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental: dreptul de a alege liber.

Mecanismele de control sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniștri, primari, cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot – e fără precedent în democrație. Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva dmeocrației și uneltele lor jalnice din interiorul și afara partidului și-au bătut joc de istorica glorioasă a PNL și au coborât PNL la cele mai joase cote de popularitate și distrugând aproape imaginea publică a PNL.

Multă lume se întreabă ce voi face. Rămân același om. Nu pot fi înfrânt. Și dacă nu mai sunt președinte al PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie și hotărâre.

Articol integral aici: https://www.g4media.ro/ludovic-orban-atacuri-dure-dupa-congres-presedintele-romaniei-a-incalcat-constitutia-puterea-de-stat-a-fost-folosita-pentru-intimidarea-membrilor-pnl-lovitura-de-partid-cele-mai-grave-incalcar.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.