Ludovic Orban, anunț despre VOTUL în DIASPORA

3 noiembrie 2020  |  06:29  |  👁 318 Vizualizari


Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, că este posibil ca în anumite ţări să fie redus numărul secţiilor de votare pentru alegerile din decembrie sau să fie organizate în sediile misiunilor diplomatice.

“Suntem într-o comunicare permanentă cu toate ţările pentru organizarea secţiilor de vot. Deocamdată, deşi asistăm la un val epidemic îngrijorător în toată Europa, discuţiile pe care le avem ne permit să spunem că vom putea organiza secţii de votare. Toate datele vor fi prezentate când se vor termina toate discuţiile. Toate discuţiile legate de secţiile de votare sunt conduse de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente. Când vom avea date certe cu privire la secţiile de votare care se organizează în fiecare ţară, aceste date vor fi făcute publice.

Posibil, în anumite ţări să fie redus numărul de secţii de votare. E posibil în alte ţări să se permită organizarea de secţii de votare doar la sediile misiunilor diplomatice – ambasade, consulate sau alte sedii care sunt ale unor instituţii ale statului român. Vom avea o imagine foarte clară şi, când avem toate datele, Ministerul de Externe le va face publice”, a precizat premierul.

În ceea ce priveşte desfăşurarea campaniei electorale, Ludovic Orban a afirmat că aceasta va fi “de la om la om”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.