Lovitură! PNL și USR, ceartă la cuțite. Guvernul Orban poate rămâne fără susținere în Parlament

25 mai 2020  |  05:31  |  👁 791 Vizualizari


În ultima perioadă colaborarea dintre PNL și USR trece prin momente de mare dificultate, reprezentanții celor două partide se acuză reciproc de fapte penale. Săptămânal, aleșii PNL și USR își aruncă cuvinte grele de la tribuna Parlamentului, tonul amplificându-se de la o săptămână la alta.
Situația tensionată dintre cele două partide vine într-un moment greu pentru PNL și Guvernul Orban, mai ales că PSD amenință cu moțiunea de cenzură în Parlament.
PNL și-a asumat la finalul anului trecut să guverneze singur, iar în Parlament nu are de partea sa o majoritate care să-i confere liniștea necesară. În ultima perioadă, chiar posibilii aliați de la USR au intensificat criticile la adresa Executivului, pe care încep să îl acuze că nu performează în actul de guvernare. De asemenea, în forul legislativ, reprezentanții PNL și cei ai USR au ajuns la schimburi dure de replici, fără menajamente.
Liberalii i-au acuzat pe cei de la USR că stau pe margine și critică Guvernul, fără să își asume vreo responsabilitate.
În privința atacurilor din ultima perioadă la adresa PNL, Dan Barna susține că poziția USR este una corectă.
„E pur și simplu consecvența poziționării USR, care a spus de la bun început că nu va fi un partid la remorca PNL. E foarte clar ce se întâmplă în managementul spitalelor, oameni fără nici un fel de competență au fost numiți de PNL pe criterii pur politice.
Nu poți să pui la spitalul din Câmpeni manager un ospătar fără nici un fel studii. E revoltător, e o bătaie de joc pentru orice cetățean al comunității respective”, a subliniat președintele USR.
Nervii unor deputați USR și PNL au cedat în timpul dezbaterilor din Parlament. Deputatul Emanuel Ungureanu de la USR a criticat pe un ton dur numirile făcute în fruntea unor spitale de către PNL.
Printre sintagmele folosite de acesta se numără: „golănie mai mare decât a făcut PNL în această perioadă nu am văzut nici la PSD”, „se fură bani publici în sume colosale”, „clanuri care sunt grupate la interesele PNL”.
„Domnilor de la PNL, zilele acestea am dus la DNA, locul ăla drag unde îi trimiteați pe pesediști, am trimis mai mulți liberali la DNA. Să vă fie rușine, dincolo de vorbe, vin faptele, cifrele și dosarele penale pentru voi! La Unifarm e furt din bani publici, s-au cumpărat măști de proastă calitate, care au ajuns apoi în Republica Moldova. Acel transport a devenit obiectul unui dosar la DNA, eu am depus mai multe sesizări. Am depus sesizări la DNA împotriva unor funcționari și manageri de spitale și oameni de la Unifarm”, a anunțat deputatul USR.
Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, l-a amenințat pe Ungureanu despre care a spus că „sper să devină și el client al DNA”, acuzându-l că a făcut trafic de influență pe lângă miniștrii PNL.
„Nu îmi vorbiți mie de golănie, DNA să lucreze pentru toți, nu vă mai dați că sunteți imaculați că nu sunteți, procurorii trebuie să își facă treabă”, a afirmat Florin Roman.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.