Localități de lângă Capitală, în carantină și de Sărbatori. Măsura, prelungită două săptămâni

19 decembrie 2020  |  12:56  |  👁 301 Vizualizari


Două localități ilfovene din apropierea Capitalei se vor afla sub măsura carantinei zonale și în perioada Crăciunului și a Anului Nou.
Este vorba despre orașul Bragadiru și comuna Chiajna – cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu. În cazul cărora, din câte a anunțat Prefectura Ilfov, s-a prelungit măsura de carantinare zonală începând cu data de 18.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.
Totul, în urma emiterii Ordinelor semnate de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.
De ce s-a propus prelungirea carantinării
”Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică”, menționează reprezentații Prefecturii.
De asemenea, e de precizat și faptul că măsura de carantinare zonală a fost prelungită, dar cu doar 7 zile, pentru comuna ilfoveană Berceni, începând cu data de 17 decembrie, ora 22:00
În cursul zilei de vineri s-a aflat că și Constanța se va afla în carantină zonală de Sărbători.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.