LIVE TEXT Regina Elisabeta este sub supraveghere medicală, iar medicii spun că sunt îngrijorați legat de starea ei de sănătate

8 septembrie 2022  |  13:04  |  👁 398 Vizualizari


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la Balmoral după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial. Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham. Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.
Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC. Prințesa Anne a ajuns la Balmoral. Andrew și Edward au plecat spre castel ACTUALIZARE 15:52 Ducele de York – prințul Andrew a plecat de puțin timp spre Castelul Balmoral. De asemenea, Contele și Contesa de Wessex, Edward și Sophie, sunt și ei în drum spre Scoția. Prințesa Anne se află deja acolo. Conform informațiilor recente, toții copiii Reginei sunt la Balmoral sau se îndreaptă spre Castel. BBC: Mișcarea rapidă a membrilor familiei regale subliniază seriozitatea situației ACTUALIZARE 15:43 Vedem un grad de seriozitate care nu a mai fost văzut până acum, faptul că acel comunicat a fost emis într-o perioadă în care Palatul Buckingham este atât de reticent să facă orice comentariu cu privire la sănătatea Reginei, scrie corespondentul BBC la Casa Regală, Jonny Dymond. Felul în care a fost formulat comunicat – că medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea ei și că ea rămâne sub supraveghere medicală, dar și mișcarea rapidă a membrilor importanți ai familiei regale spre Balmoral, toate indică un grad de îngrijorare mare pentru sănătatea suveranei în vârstă de 96 de ani. Cel mai probabil nu vom mai primi alte detalii de la Buckingham, pentru că, în general, astfel de lucruri nu sunt dezvăluite, însă faptul că familia se reunește la Balmoral este un indiciu puternic cu privire la seriozitatea situației. O reuniune formală a Consiliului Coroanei, de marți, fusese anulată ACTUALIZARE 15:11 Îngrijorările medicilor cu privire la starea de sănătate a Reginei vin după o întâlnire anulată, ieri, pe care suverana urma să o aibă cu Consiliul Coroanei (n. red. – Privy Council), mai scrie BBC. Doctorii au sfătuit-o pe Regină să se odihnească „o zi plină”, marți. Consiliul Coroanei este o organizație formală a statului britanic și este compus din politicieni seniori care o sfătuiesc pe suverană în probleme de stat. În timpul întâlnirii programate pentru ieri seară, ar fi urmat și ca Liz Truss să depună jurământul ca Prim-Lord al Trezoriei, împreună cu membrii cabinetului care trebuiau să depună jurămintele de intrare în funcții. Liz Truss: Întreaga țară este profund îngrijorată ACTUALIZARE 14:50 Șefa guvernului britanic a scris, cu puțin timp în urmă, un mesaj pe Twitter cu privire la starea de sănătate a Reginei. „Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

SURSAhttps://www.digi24.ro/stiri/externe/regina-elisabeta-este-sub-supraveghere-medicala-iar-medicii-spun-ca-sunt-ingrijorati-legat-de-starea-ei-de-sanatate-2075633

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.