Liderul PSD, anunț important în Parlament: ”După 30 de ani se termină acest cretinism”

6 mai 2020  |  10:16  |  👁 829 Vizualizari


Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților că, împreună cu colegul său de partid, președintele Senatului Robert Cazanciuc, au depus două proiecte de hotărâre care ”să termine” ”cretinismul”.
Liderul PSD a făcut, astfel, aluzie la scandalul recent pe tema Ținutului Secuiesc, declanșat de președintele Klaus Iohannis.
Prin apelativul ”cretinism”, Ciolacu a ironizat declarațiile mai vechi ale șefului statului, în campania prezidențială din 2014, când, potrivit G4media.ro, Iohannis a spus despre ”tema falsă” a ruperii Ardealului că este ”un cretinism”.
Acum, președintele interimar al PSD a anunțat modificara regulamentului, astfel încât Parlamentul să nu mai ia în considerare nicio inițiativă care ar afecta ”caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român”.
Ciolacu a precizat că un proiect similar va fi depus și la Senat pentru modificarea regulamentului acestei Camere legislative.
”Eu consider că acest derapaj este evident. Este un conflict declanșat interetnic, nepermis, și dus într-o direcție de către președintele României, a anilor 1990.” – a spus Ciolacu.
”Articol unic. – Regulamentul Camerei Deputaților aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr.8/1994, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează:
„g) hotărăşte, în cazul iniţiativelor legislative, reţinerea lor spre dezbatere şi adoptare ca primă Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea și inalienabilitatea teritoriului României”, a anunțat Marcel Ciolacu în plenul Camerei Deputaților.
Liderul PSD a încheiat anunțul, spunând că, în acest fel, ”se termină acest cretinism”: ”Cu alte cuvinte, după 30 de ani se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.