La petrecerea cu 100 de persoane în interior a lui Rareș Bogdan a fost prezent magnatul Călin Mitică, trimis în instanță de DNA pentru corupție!

23 iunie 2020  |  11:33  |  👁 1128 Vizualizari


Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a aniversat, luni după-amiază la Cluj, ziua fiicei cu 100 de oameni care au petrecut înăuntru la restaurantul Da Vinci, deși starea de alertă împotriva COVID-19 permite organizarea de petreceri private cu cel mult 20 de persoane. La petrecere a venit și vechiul său amic, Călin Mitică, acuzat de devalizarea CFR.Luni după-amiază, restaurantul Da Vinci a fost închiriat de politicianul Rareș Bogdan. Localul a primit peste 100 de oameni.  “Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva (…) În interior, sunt 20 de persoane”, a explicat pentru Libertatea Adela Logean, șefa restaurantului rezervat de Rareș Bogdan. Managerul a spus că totul s-a încadrat în limita legii.

Călin Mitică, alături de alți invitați, pe terasa restaurantului

Într-o fotografie postată pe Instagram arată mesele din interior pregătire pentru petrecere. Se văd cel puțin 5 mese mari și, deși nu e vizibilă toată sala, sunt cu mult mai mult de 20 de locuri pregătite! De altfel, în imaginile publicate de Libertatea sunt doar câțiva oameni afară, pe terasă și în grădină, restul de peste 100 de invitați fiind înăuntru, veniți cu cele între 30 și 40 de mașini prezente pe tot parcursul petrecerii în parcare. Cine se remarcă între invitații lui Rareș Bogdan?

Presa a scris de-a lungul anilor despre grupul clujean, în care se aflau, ca amici apropiați, Călin Mitică, Rareș Bogdan, Cozmin Gușă și Eduard Hellvig (actualul șef al SRI).   Procesul de corupție a început în 2015. Potrivit G4Media, care a analizat traseul dosarului, Călin Mitică și ceilalți inculpați au fost ajutați de modificările din justiție, astfel că instanța a decis în 2019 eliminarea unor înregistrări făcute de SRI.
Unele acuzații au fost retrase de către DNA în toamna lui 2019, din cauza probelor despre care Curtea Constituțională a spus că au fost ilegale, iar procesul de corupție se judecă înainte. Nașul cuplului Irinel-Monica, printre invitați. Propunea fete pentru pictoriale în Playboy Un alt invitat al lui Rareș Bogdan a fost Matei Miko, nașul lui Irinel și al Monicăi Columbeanu,  organizator de evenimente. Unul dintre acestea este Balul Operei, prezentat ani la rând chiar de Rareș Bogdan.

De profesie stomatolog, Miko a lucrat înainte de Revoluție în Elveția, pentru ca apoi întors în țară, să fondeze agenția de fotomodele, Transilvania Fashion, alături de Columbeanu.  Într-una din cărțile sale, fostul șef al revistei Playboy România, Dan Silviu Boerescu, povestește că Miko a fost cel care i-a propus-o pe Monica (pe atunci Gabor, n.red.) pentru un pictorial în paginile revistei. Tot Miko fusese cel care i le adusese lui Boerescu și pe cele două blonde de la trupa Trident, protagonistele unui “pictorial fabulos”.

Un fost ofițer de armată, ajuns șef de mare companie IT

La petrecere a mai participat, potrivit imaginilor surprinse de fotoreporterul Libertatea, și omul de afaceri Daniel Metz, cel care conduce NTT Data (Nippon Telegraph and Telphone), una dintre cele mai mari firme de IT din România, cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro.

Daniel Metz, alături de Matei Miko

Potrivit Clujust, Metz a fost înainte de Revoluție ofițer de armată, pentru ca mai apoi să plece în Germania, iar la sfârșitul anilor 90 să ajungă manager într-o firmă de IT care și-a deschis o sucursală în România. Tot în acea perioadă, acesta și-ar fi schimbat și numele din Mețcaniuc în Metz. În 2000 a preluat acțiunile din România ale companiei și a fondat EBS Software România SRL. 13 ani mai târziu, compania avea 600 de angajați și era vândută de Metz japonezilor de la NTT Data. Metz a rămas la conducerea firmei însă. Firma programează și testează borduri de control pentru mașini. Printre clienți se numără Mercedes, Volkswagen, BMW sau Ford. Recent, Metz a primit o licență pentru un post de radio în Cluj. Un condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, urmărire ca-n filme pe străzile Clujului La petrecerea de aseară a mai fost prezent și un alt apropiat al lui Rareș Bogdan, Mircea Buteanu, organizator de evenimente – Diesel Music Events și proprietar al unor restaurante din Cluj (închise, între timp – Diesel, Napoca 15).
Buteanu, care și-a schimbat numele în Schmidt, după ce a primit cetățenia germană, a fost trimis în judecată în vara anului trecut în urma unui episod desprins din filme.  Practic, Schmidt a fost prins la începutul anului 2018 de polițiști în timp ce conducea cu permisul suspendat după o urmărire pe străzile Clujului, potrivit ziardecluj.ro. „În fapt, s-a reținut că în data de 13.02.2018, în jurul orei 18.35, inculpatul Schmidt Mircea, a condus autoturismul marca Rover pe str. Memorandumului din municipiul Cluj-Napoca cu direcţie către cartier Mănăştur, iar la un moment dat a virat brusc stânga pe str. Ioan Raţiu, fiind urmărit de echipajul de poliţie rutieră. Pe traseu a lovit cu oglinda dreapta și aripa spate dreapta o schelă din lemn, după care și-a continuat deplasarea până la intersecţia cu str. Episcop Ioan Bob, a abandonat autoturismul, fugind în direcţia P-ţa Unirii, fiind depistat de către lucrătorii de poliţie rutieră în incinta magazinului Chic Ville. Organele de poliție au găsit geaca de culoare neagră, pe care inculpatul o aruncase în gangul intersecției cu str. Episcop Ioan Bob, în interiorul căreia au găsit permisul de conducere eliberat de autoritățile germane pe numele S.M.

În urma verificărilor efectuate în evidenţele poliţiei, s-a constatat faptul că numitul S.M. avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier, pe raza mun. Cluj-Napoca, din data de 18.02.2017”, arată cei de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Judecătoria Cluj-Napoca l-a mai condamnat pe fostul patron de la Diesel, tot pentru aceeași infracțiune, în octombrie 2018, la șase luni de închisoare cu suspendare, potrivit ziardecluj.ro. Rareș Bogdan: S-a stat afară! Nu au fost 100 de oameni! Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a reacționat la articolul apărut în ziarul Libertatea. A făcut-o printr-o declarație pentru site-ul știripersurse: ”Întreg articolul este o tâmpenie! S-a stat afară! Pe terasă am avut mese și două mese cu părinții mei, socrii și niște rude mai în vârstă în interior. Nu a fost prezent niciun politician local sau central, nicio vedetă, niciun șef de instituție publică, niciun om de afaceri important, cu excepția a 4 prieteni de familie cu copii sau nepot.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.