Munca de acasă schimbă trendul pe piața imobilară. În ansamblurile rezidențiale noi sunt tot mai căutate apartamentele spațioase și casele, în care o cameră poate deveni spațiu de lucru, arată un studiu. Clienții cu bugete mici preferă, în continuare, garsonierele și apartamentele în blocuri vechi, spun agenții imobiliari. Prețurile și numărul de tranzacții sunt comparabile cu cele de anul trecut.
Eduard Donțu lucrează la o corporație, în vânzări. Din martie, de când a început criza sanitară, muncește mai mult de acasă. De curând, a renunțat la apartamentul din București cu două camere, în care locuia în chirie împreună cu prietena. A luat un credit și s-au mutat la trei camere, într-un ansamblu rezidențial nou din Mogoșoaia.
Odată cu munca de acasă, tot mai mulți clienți cu venituri medii și mari sunt interesați să cumpere locuințe mai spațioase. A crescut interesul pentru apartamentele cu 3 și 4 camere dar și pentru case, arată un studiu.
Dezvoltării imobiliari au proiecte în care o cameră e deja amenajată ca spațiu de lucru.
Clienții cu bugete mici preferă, în continuare, să cumpere locuințe în blocuri vechi. Prețurile și numărul tranzacțiilor sunt comparabile cu cele din perioada similară a anul trecut.
Un sondaj realizat recent arată că multe companii vor continua munca de acasă și după pandemie. Majoritatea managerilor chestionați susțin că vor opta pentru lucrul în sistem hibrid: în anumite zile se va lucra de la domiciliu, iar în altele de la birou.
sursa: stiri.tvr.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.