La aeroportul Henri Coandă se reduce capacitatea de a prelua bagajele. Ce trebuie să știe pasagerii care zboară din Otopeni

11 octombrie 2022  |  05:49  |  👁 278 Vizualizari


Deşi vara a trecut şi odată cu ea şi vacanţele, urmează o perioadă dificilă pentru cei care au programat un zbor din aeroportul Henri Coandă.

Se reduce cu 25% capacitatea de preluare a bagajelor, după ce 52 de ghișee pentru check-in vor fi închise temporar. În cea mai mare aerogară a ţării au loc lucrări de modernizare. Ca să nu rişte nimic, pasagerii sunt sfătuiţi să se prezinte cu trei ore înainte de îmbarcare.
În următorii doi ani, aerogara veche Plecări a aeroportului Henri Coandă va intra într-un proces de modernizare complet. Vor fi refăcute ghișeele de check-in şi se va înlocui întreaga infrastructură de procesare a bagajelor de cală. Sistemul folosit în prezent este vechi de 20 ani.

Mii de pasageri la Henri Coandă au fost redirecționați

În zona în care sunt închise primele 26 de ghișee de check-in, zilnic erau preluaţi 3.000 de pasageri care acum au fost redirecţionaţi către zona  funcțională a aeroportului.

În următoarele 10 luni, cât va dura înlocuirea echipamentelor, 25% din capacitatea de preluare a pasagerilor va fi afectată de închiderea ghișeelor. Dacă oamenii vor respecta recomandarea de a sosi înainte cu trei ore de decolare și vor face check-in-ul online, lucrurile se pot derula în limite normale, spun oficialii aeroportului.

„După ce vom finaliza, va fi o creştere cu 40% a capacităţii de preluare”

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă: „Ne referim la toată infrastructura, nu doar la mobilierul pe care îl vedeți aici, ci la tot ce este dedesubt la benzile de transport, la computerele tomograf, la aparatele cu raze. După ce vom finaliza, va fi o creştere cu 40% a capacităţii de preluare, la asta ne aşteptam să avem ca rezultat.” 
În fiecare zi, de pe aeroportul din Otopeni pleacă peste 15.000 de pasageri. Investiția de peste 20 de milioane de euro va include și 12 ghișee self service drop off, adică automate la care pasagerii își pot lăsa singuri bagajul la cală.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.