Kelemen Hunor, către Klaus Iohannis: CEREM să respecte deciziile CCR!

4 octombrie 2019  |  10:33  |  👁 51 Vizualizari


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a făcut precizări în cadrul emisiunii România 9, de la TVR 1, moderată de Ionuț Cristache, în legătura cu decizia CCR privind numirea miniștrilor de către președintele Iohannis.
Întrebat de moderatorul TVR, Ionuț Cristache, despre faptul că președintele Iohannis nu pune în aplicare decizia CCR cu numirea miniștrilor, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că:
‘Cerem să respecte deciziile Curții și sunt convins că la un moment dat le va respecta. Președintele Iohannis trebuie să respecte decizia CCR. Și dacă e corect sau nu, trebuie respectată. Altfel, dispare și acel liant fără de care nu se poate construi o societate. (…) Dacă nu respectăm Constituția, deciziile CCR și instituțiile fundamentale, atunci omul de rând ce vede? Eu cred că opoziția a făcut o mare greșeală în acești 3 ani de zile pentru că s-a adresat Curții și când nu era cazul. Când CCR dădea dreptate opoziției aceasta era minunată, iar când dădea dreptate PSD-ului era sluga PSD-ului, sluga clasei politice. Chiar dacă nu am fost de acord cu deciziile CCR, le-am respectat. Dar, eu am auzit și o altă abordare atunci când CCR a zis că nu pot fi organizate împreună alegerile parlamentare cu cele locale. Unii din USR spuneau cum să nu se poată dacă ei voiau acest fapt (….) Nu e corect. Dacă nu respectăm deciziile Curții suntem într-o altă epocă, într-un alt film. Nu e bine. Cred că trebuie schimbată Constituția pentru a înlătura această problemă permanentă între instituțiile statului, Președinte și Guvern.’ a declarat Kelemen Hunor, la TVR.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.