Județul Ilfov, în scenariul roșu. Prefect: „Decizia se referă la localitățile care nu sunt în carantină”

24 noiembrie 2020  |  06:41  |  👁 265 Vizualizari


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca începând de luni, 23 noiembrie, de la ora 20.00, până pe 6 decembrie, ora 20.00, să se aplice restricții pentru „localitățile în care nu este instituită carantina zonală”, potrivit Hotărârii 52, publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov.

„Nu înseamnă carantină, este o diferență enormă. Astăzi, la ora 20.00, a expirat Hotărârea CNSU, dată cu 14 zile în urmă, și trebuia prelungită. Decizia se referă la localitățile care nu sunt în carantină”, a explicat Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov, pentru Libertatea. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv 8,13 la mia de locuitori.

Conform deciziei publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov, rămân închise cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele la interior, iar activitatea cu publicul pentru firmele din domeniul jocurilor de noroc este și ea interzisă.

Cele patru categorii de restricții aplicabile „pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală” sunt: interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

În prezent, 11 localități din județul Ilfov se află în carantină. Asta înseamnă că circulația este interzisă între orele 6.00 și 22.00, cu anumite excepții, și numai dacă se prezintă o declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.