#JosFacturile. Petiție pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale

1 octombrie 2021  |  08:11  |  👁 104 Vizualizari


Partidul Social Democrat a demarat campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la energie și gaze naturale.

    PSD inițiază o petiție pentru susținerea proiectului de lege depus în Parlament, care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021. Compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în aceste 6 luni, respectiv jumătatea diferenței dintre prețul plătit în ultima lună și cel plătit în prima lună.

Prin proiectul PSD, prețurile din facturile de energie electrică vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, în funcție de contractul pe care îl are fiecare consumator. La gaz, reducerea ajunge până la 23%, în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator.

  Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz.

 Proiectul de lege protejează, astfel, milioane de familii care primesc în această perioadă notificări de la furnziorii de energie electrică și gaze privind noi oferte de contracte la prețuri exorbitante, de la 60% la 200%! Aceasta este soluția optimă și justă pentru ca facturile românilor să scadă pentru cel puțin șase luni.

PSD Prahova invită toți prahovenii să semneze și online pentru susținerea acestui proiect la următoarea adresă:

https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/

Semnează și tu petiția #JosFacturile !

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.