Iranul a lansat zeci de rachete asupra bazelor americane din Irak si ameninta Dubaiul, Israelul si Washingtonul

8 ianuarie 2020  |  13:09  |  👁 407 Vizualizari


Iranul a lansat, in cursul noptii de marti spre miercuri, un atac pe scara larga impotriva fortelor americane din Irak, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, precizand ca Teheranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel putin doua baze unde sunt prezente trupe americane.

Jonathan Hoffman, purtatorul de cuvant al Pentagonului, a precizat ca tintele vizate au fost baza aeriana Al-Asad, in vestul Irakului, si o alta de la Erbil, in Kurdistanul irakian, relateaza site-ul agentiei Reuters, potrivit Ziare.com.

Oficialul a precizat ca autoritatile sunt in curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

La scurt timp, televiziunea de stat de la Teheran a transmis ca atacurile sunt raspunsul Iranului la uciderea de catre SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

„Avertizam toti aliatii americani, care si-au cedat bazele armatei sale teroriste, ca orice teritoriu care este punctul de origine al unor actiuni agresive impotriva Iranului va fi vizat”, se afirma intr-un comunicat al agentiei oficiale de stiri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Corpul Gardienilor Revolutiei din Iran a amenintat direct orasele Dubai, Emiratele Arabe Unite, si Haifa, Israel, in cazul in care SUA riposteaza la bombardarea unor baze din Irak, care gazduiesc trupe americane, relateaza site-ul postului CNN. In plus, daca americanii riposteaza, iranienii au mai amenintat ca ii vor ataca direct: „De data aceasta va raspundem in America”, conchide organismul militar.

Iar Donald Trump a amenintat dejaca va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv tinte culturale, daca Teheranul ataca americani sau obiective americane.

Trump a transmis pe Twitter ca miercuri dimineata va face declaratii in legatura bombardamentele din Irak.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.