Ion Cristoiu: Guvernul a pus la cale Operațiunea Prognoza! Vor să întrețină atmosfera apocaliptică

21 iulie 2020  |  06:26  |  👁 743 Vizualizari


Publicistul Ion Cristoiu sesizează fractura de logică între manipulările guvernanţilor că în septembrie vine prăpădul numit coronavirus, dar în acelaşi timp insistă că tot în septembrie vor avea loc alegerile locale, deși alte măsuri care presupun mulțimi de oameni sunt considerate un pericol.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Am radiografiat pe Jurnalul meu video noua diversiune din ciclul Apocalypse Now: Prognoza Avantera.

Duminică seara, cînd nu se încheiase bine Diversiunea Ambulanţele care fac coadă la Matei Balş ca dricurile la cimitir, Digi 24, televiziunea oficială a regimului Iohannis, a lansat la ora 20:28, cu sirenele lui Roaită de rigoare, un Document prezentat ca guvernamental. Şi dacă doar aruncai o privire asupra titlului şi tot simţeai nevoia să fugi acasă, să-ţi comanzi imediat un coşciug şi să te vîri în el, cu mîinile pe piept, aşteptînd Sfîrşitul lumii. Care sfîrşit nu putea să înceapă decît în România lui Klaus Iohannis:

Trecînd la conţinut afli că e vorba de o prognoză realizată de compania Avantera pentru Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Un cetăţean convins că în România e totuşi democraţie, stat de drept şi alte cele definitorii pentru o membră a UE şi nu o enclavă ISIS, îşi pune următoarele întrebări:

1. De ce a comandat Comitetul companiei Avantera o prognoză? A fost o licitaţie pentru aşa ceva?

2. Date ulterioare arată că acest document a fost comandat de Comitet pentru a decide asupra scenariilor de luptă cu Pandemia. În astfel de cazuri se comandă mai multe prognoze pentru a avea la dispoziţie mai multe ipoteze de lucru. De ce o singură prognoză? De ce nu mai multe? Nu de alta, dar doar mai multe puncte de vedere pot oferi Guvernului Adevărul despre un fenomen în mişcare.

3. Pe la începutul Pandemiei, cînd un site a publicat un document aflat la Comitet ca document de lucru, Grupul de Comunicare Strategică a făcut o larmă isterică. S-a susţinut că astfel de documente sînt strict interne, că ele nu pot fi făcute publice, deoarece pe baza lor se iau decizii viitoare. Cum de a ajuns acest document la Digi 24, televiziunea oficială a regimului Iohannis?

De îndată, ca la un semn presa subvenţionată ilegal de Guvern, s-a precipitat să preia noul motiv de Panică naţională. Titlurile sînt mai mult decît semnificative:

Vine prăpădul. Se dă iar starea de urgenţă? Documentul bombă care cutremură România

DOCUMENT Prognoza sumbră a Guvernului pentru coronavirus – Dublare a numărului zilnic de noi infectări în luna august, la 1.200-1.600 de persoane pe zi

Prognoză neagră pentru România: 1 milion de cazuri active de COVID-19 în septembrie.

Prognoză: la începutul lui august s-ar îndeplini condiţiile pentru starea de urgenţă.

Cel mai negru scenariu pentru România: UN MILION de cazuri active în septembrie. Revine starea de urgenţă?

Toate site-urile purtătoare ale unor astfel de titluri apocaliptice nu fac altceva decît să citeze sau să copieze pur şi simplu materialul de pe Digi Tv. Ce mai încolo şi încoace! Sirena lui Roaită a regimului Iohannis!

Înainte de a se aşeza în sicriu, românul care mai crede în presă fără a şti că a fost cumpărată, cu profesie cu tot, de Guvern, se va gîndi să aştepte reacţia autorităţilor. Doar aceasta l-ar mai putea opri să plece singur la cimitir, ca să-şi scutească neamurile de dricul mortuar. La nici două ore de la bomba lansată de Digi 24, tot la Digi 24 intervine nemuritorul Raed Arafat. Chiar din titlu se vede că secretarul de stat la Interne, care moare să i se spună Comandantul Acţiunii, e de acord cu profeţia din prognoză:

Raed Arafat, despre prognoza sumbră a evoluţiei coronavirusului în România: Riscul ca acest studiu să se confirme există.

Documentul a ieşit în lume dintr-o instituţie controlată de Raed Arafat. Din titlu şi din intervenţie, se vede clar că secretarul de stat la Interne nu întreabă indignat cum de a ajuns în presă un document intern, document de lucru. Admiţînd că televiziunea l-a convocat pentru a-i cere o opinie, firesc ar fi fost ca Raed Arafat să avertizeze că e vorba doar de o simplă prognoză. Raed Arafat nu se întreabă cum de a ajuns un document din sertarele sale în spaţiul public. Cît despre document el îi confirmă profeţia apocaliptică. Aşa cum am arătat la Jurnalul meu video, în absenţa unor precizări necesare din partea unui demnitar al statului român, putem presupune că documentul a fost comandat de Raed Arafat la firma cu pricina, că misiunea acestui document n-a fost de prognoză ştiinţifică (la un moment dat documentul atacă deciziile CCR!), ci de instrument de propagandă apocaliptică şi că el, Raed Arafat, l-a dat după ce l-a primit la Digi 24.

Din cîte se vede Guvernul luptă din răsputeri pentru a întreţine atmosfera apocaliptică în chestiunea Coronavirus. Diversiunea cu Prognoza aduce o premieră în istoria manipulărilor pentru a întreţine panica paralizantă. Întîia oară de la declanşarea Pandemiei se lansează pe piaţă un document menit a-i convinge pe români că în septembrie va fi sfîrşitul lumii. Da, dar în 27 septembrie 2020, Guvernul a decis ţinerea alegerilor locale. Alegerile locale înseamnă înainte de toate campanie electorală dusă de candidaţi cu prioritate pe teren. Mai ales în ce-i priveşte pe contracandidaţii primarului în exerciţiu, mai ales pentru cei nou intraţi în politică, lipsiţi de notorietate, mersul la faţa locului într-un oraş, într-o comună e vital. Doar acolo unde trăiesc cetăţenii un candidat poate dezbate cu ei problemele specifice locului respectiv. Spre deosebire de parlamentare şi prezidenţiale, unde e vorba de vot politic şi pe partide, pentru probleme de nivel naţional, la locale votul e pe om şi mai ales în strînsă legătură cu problemele locale. Cum pot avea loc alegeri locale în condiţiile în care septembrie se anunţă drept punctul culminant al Apocalipsei? Guvernul susţine că alegerile vor avea loc, că democraţia nu poate fi pusă la îndoială de nici un Pericol. Cum adică? Pericolul Coronavirus poate justifica ţinerea restaurantelor închise, a românilor prizonieri în ţara lor, dar nu poate justifica amînarea alegerilor locale?

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.